Vind jij het, zo midden in de zomer, ook veel te warm om lang in de keuken te
staan? Maar wil je wel graag elke dag een lekkere, verse en gezonde maaltijd op tafel zetten?
Dan ben je vast op zoek naar een heleboel snelle en makkelijke zomerse
recepten!
Laat ik die recepten nu voor je hebben: op mijn blog vind je er tientallen.
Waar precies? Volg de rode linkjes hieronder maar!
En geniet deze zomer van verrukkelijke (maaltijd)salades, verrassende zomerse
broodjes, makkelijke pasta's, feestelijke tapas, geweldige zomersoepen en nog
veel meer!
15 Zomerse Maaltijdsalades
1. Een verkoelende
maaltijdsalade met tonijn, gemengde bladsla, boontjes, paprika's, olijven, bosuitjes, verse basilicum
en een frisse Italiaanse dressing. Heerlijk met knapperig desembrood of - nog
lekkerder - met gegrild knoflookbrood!
2.
Griekse boerensalade
met groenten als komkommer, tomaten, Griekse pepers, bladsla, kalamata
olijven, rode ui, platte peterselie, bieslook en oregano. Gevuld met een
royale portie fantastische, gemarineerde feta. Een mediterraan feest op tafel!
3. Een
kruidige zomersalade van couscous
met kleine stukjes gemarineerde kipfilet, groene paprika, een Spaans pepertje, veel verse tuinkruiden en pittige specerijen.
4. Een verrassende
zomerse salade van krielaardappeltjes
met stukjes warmgerookte zalm, waterkers en een honing-dilledressing.
5. Een
kleurrijke maaltijdsalade
van krokant gebakken reepjes malse varkensfilet, haricots verts, crispy
maïskorrels, rode paprika, verse tuinkruiden en een romige dressing met een
vleugje knoflook. Een gezinsfavoriet!
6.
Tipsy tonijnsalade
gevuld met heel fijn gesneden knapperig verse groenten als wortel,
bleekselderij, rode puntpaprika, sjalotjes, bieslook en chilipeper. Met een
dressing met een flinke scheut cognac! Geef er krokante toast of vers brood
bij.
7.
Carpaccio van bresaola
- mals en mager Italiaans gedroogd rundvlees in dunne plakjes - rucola,
geroosterde pijnboompitten, geschaafde Parmezaanse kaas, olijfolie en
citroensap. Lekker met een groene salade en ciabatta.
8. Een
salade van malse plakjes gerookte kalkoen
(of gerookte kipfilet) met frisée, rookamandelen, kleine blokjes dadel en een
friszoete vijgendressing. Geef er luxe dinerbroodjes met een likje roomboter
bij.
9. Zomerse koude
pastasalade met stukjes tonijn, tomaten, twee kleuren paprika, rode ui, verse basilicum, olijven en een
dressing met witte balsamicoazijn.
11. Een vegetarische, kruidige,
Mexicaanse salade van kikkererwten, tomaten, maïs, veel verse kruiden en een pikante dressing met chilipeper,
citroensap en Mexicaanse specerijen. Deze salade dien je op in crispy taco
tubs, kleine bakjes met de smaak van tacoschelpen. Fantastisch!
12. Nog een keer die taco tubs, maar dan gevuld met een zomerse salade van mediterraan gemarineerde grote garnalen, avocado, tomaten, chilipeper, verse kruiden, citroensap en olijfolie.
13.
Franse salade van gerookte zalm, zoete maïskorrels, tomaat, gemengde krulsla en een dressing met een flinke
scheut medium sherry. Een Frans stokbroodje maakt je zomermaaltijd helemaal
af!
14. Pittige
salade van Hollandse garnalen
met kleine blokjes avocado, tomaten, romainesla en een dressing met
chilipeper, citroensap en bieslook. Heerlijk op een ciabattabroodje of een
bagel.
15.
Maaltijdsalade van grote gemarineerde garnalen
met kruidensla, artisjokkenharten, rode puntpaprika en een pittige dressing.
Lekker met allerlei soorten brood met zoute boter.
15 Snelle en Makkelijke Warme Zomergerechten
1.
Quesadillas
met Mexicaans gekruid gehakt: dat zijn een soort pittige Mexicaanse tosti's gemaakt van tortilla's! Serveer ze met je favoriete kant-en-klare tomatensalsa of maak die salsa zelf; het recept
staat bij het quesadilla-recept.
2. Zomerse en gezonde magere tartaarburgers
met een verrukkelijke, lichtpikante avocadosalsa.
3.
Makkelijke bami
met heel veel verse groenten. Zo eten je kinderen ongemerkt veel meer groenten
dan ze beseffen. En ze zitten uitgebreid te smikkelen! 😉
4.
Taugé-tompoezen. Dat zijn krokante 'gebakjes' van bladerdeeg gevuld met een oosterse
roerbakvulling met veel knapperige groenten. Nieuwsgierig? Klik op het rode linkje voor het recept!
6. Een
hamburgersandwich
van speltbrood met gesmolten kaas, crispy gebakken ontbijtspek en een saus met
heel veel fijngesnipperde snackpaprikaatjes, sjalotjes en augurk. Heerlijk
fris!
8.
Tijmtomaatjes gevuld met kalfsgehakt
en geserveerd met Italiaanse
orzo
- dat is pasta met de looks van rijst. Je maakt de pasta op smaak met pittige
chilipepers, gefruite knoflook, peterselie en extra vergine olijfolie.
10. Vegetarische
Italiaanse linzenschotel
met tomaat, paprika en kruidig venkelzaad. De mediterrane zon op je bord!
12. Maak in één keer een grote portie Italiaanse
bolognesesaus
en vries die in kleine porties in. De oorspronkelijke bereiding duurt een dik
uur, maar daarna zet je elke keer binnen 20 minuten een heerlijk pastamaaltje
op tafel!
14. Oosterse
roerbakschotel van kip
met bimi, bleekselderij, rode paprika, bosui en cashewnoten, afgemaakt met een
fantastische ketjap-roerbaksaus. Erbij: witte rijst.
15.
Zomerse mozzarella-ovenschotel
met plakjes aardappel, tomaten, paprika en basilicum. Een vegetarisch
recept met heel veel smaak.
15 Zomerse Broodjes voor de Lunch, een Picknick of een lichte Avondmaaltijd
1.
Dinerbroodjes belegd met kruidenomelet, krokant gebakken Zeeuws spek en crispy romainesla. Ook lekker voor een zomerse high tea.
2.
Zomerse sandwich belegd met truffelsalami, boerenkaas, paprikasalade, gemarineerde rode ui en bieslook. Een feestje op tafel!
5.
Bagels belegd met plakjes gerookte kipfilet, crispy bacon, rookamandelen, een paar blaadjes sla en een romige
honing-mosterdsaus.
6.
Argentijnse schnitzelsandwiches
met pittige salsa golf - een kruidige en boozy cocktailsaus - waterkers en
tomaat.
7.
Sandwiches belegd met gerookte zalm, waterkers of rucola en een frisse honing-mosterd-dillesaus. Maak ook de
salade die je erbij serveert, bijvoorbeeld een groene salade met komkommer,
aan met een dilledressing.
8.
Broodtorentjes
van 4 sneetjes waldkornbrood - zonder korstjes - belegd met luchtig roerei,
krokant gebakken Zeeuws spek, romainesla, romige avocado en plakjes tomaat.
Bijzonder lekker!
9.
Clubsandwiches
van geroosterd dun sandwichbrood met gegrilde kip, bacon, tomaten, sla en twee
snelle sausjes.
10. Temperamentvolle
caprese bagels: met romige mozzarella en een vurige tomatensalsa.
11. Zelfgebakken
saucijzenbroodjes gevuld met kalfsgehakt
met pistachenootjes. De voorbereidingen duren minder dan een halfuur en als de
broodjes eenmaal in de oven liggen, heb je er geen omkijken meer naar. De
broodjes zijn ook lekker koud. Ideaal voor een picknick!
12. Rustieke
sandwiches met bresaola
- Italiaans gedroogd rundvlees - Parmezaanse kaas, rucola en
citroenmayonaise.
13.
Argentijnse tosti's: dat zijn dunne in de koekenpan gebakken tosti's (zonder korstjes) op smaak
gemaakt met pimentón, gerookt paprikapoeder. Lekker met een
mediterrane salade van gegrilde paprika's, tomaten en basilicum.
14.
Tonijnsandwiches
met maïs, Spaanse peper en bieslook. Misschien wel de allerlekkerste
tonijnsandwiches.
15. Lekker brood besmeerd met romige
kruidenboter
op smaak gemaakt met krokant gebakken en daarna verkruimeld ontbijtspek.
Verrukkelijk met elke mediterrane salade!
15 Snelle Zomerse Tapas en Borrelhapjes om te combineren tot een Complete Hapjesmaaltijd
1. In de oven
gepofte cherrytomaatjes
met verse tuinkruiden. Hét recept met do's & don'ts!
2.
Grote garnalen gemarineerd
in olijfolie met citroensap, een vleugje knoflook, chilipeper en verse
tuinkruiden.
3. Gegrilde en daarna gemarineerde
plakjes courgette. Met olijfolie, citroensap, verse kruiden en knoflook. Ook lekker als bijgerecht bij de BBQ.
4. Gemarineerde en gegrilde reepjes malse
kipfilet. Heerlijk mals en fris van smaak. Met mediterrane kruiden.
5.
Hummus, zelfgemaakt echt het allerlekkerst!
6. Toastjes met
tonijnsalade op smaak gemaakt met fijngesnipperde olijven, sjalotjes, een pepertje en basilicum.
7. Versgeroosterde
Mexicaanse pinda's
met Spaanse peper, knoflook en een hint van komijn. Een verrassend borrelhapje dat iedereen lekker vindt!
8. Goddelijke
gemarineerde Griekse feta. Een recept dat je echt een keer moet proberen!
9.
Spaanse varkenshaastapas met sherry, pimentón (Spaans gerookt paprikapoeder), oregano, knoflook en
olijfolie.
10. Warme
in de oven geroosterde olijvenmix
met olijfolie, tijm, chilivlokken, knoflook en geraspte citroenschil.
11. Romige en tegelijkertijd pittige
kaasdip
met knoflook en bieslook. Klaar binnen 5 minuten.
12. Boerenbrood met
kruidenboter
met gepofte knoflook, gerookt zeezout en Spaanse pimentón.
13.
Turkse courgettepannenkoekjes
met een frisse en pikante citroen-knoflookdip. Deze pannenkoekjes vinden wij zo lekker dat we ze regelmatig zelfs als hoofdgerecht serveren!
14.
Toastjes met gedroogde ham
en een romige en frisse artisjokkencrème. Bepaal zelf of je gaat voor een Italiaanse, Spaanse of misschien wel Belgische ham.
15. Mediterrane
gemarineerde olijven
met Spaanse peper, knoflook, basilicum, tijm, bieslook, komijn, marjolein,
olijfolie en citroensap.
6 Zomerse Soepen
1.
Thaise currysoep
met noedels, kip en heel veel verse groenten.
2. Romige
Indiaas gekruide linzensoep. Heerlijk met allerlei soorten Indiaas plat brood als naan, chapatis of
parathas.
3.
Mexicaanse kippensoep
met lekker veel kruiden en specerijen en heel veel verse groenten. Het maken
van deze soep duurt ongeveer 1 uur, maar je kunt de soep makkelijk in kleine
porties invriezen. Even opwarmen, wat tortillachips in de oven zetten en
klaar!
5. Verse
Italiaanse tomatensoep met orzo
en gehaktballetjes. Ook hier eten wij graag gegrild knoflookbrood bij.
Of
bagelchips.
6. Snelle, makkelijke, verse, gezonde én verrukkelijke gazpacho: een verfrissende koude Spaanse soep van tomaten, paprika, komkommer, olijfolie en pimentón. Maak er een maaltijdsoep van door er bagelchips, gegrild knoflookbrood of knoflookcroutons bij te serveren.
15 Zomerse Salades, bijvoorbeeld voor bij de BBQ
1. Vrolijke oranje
wortelsalade
met honing-mosterddressing.
2.
Kleurrijke zomerse blokjessalade
van komkommer, paprika's en tomaten met een kruidige Italiaanse
dressing.
3.
Haricotsvertssalade
met cherrytomaatjes, basilicum en knoflook.
5.
Salade van komkommerlinten
met rodepaprikasnippers en een frisse dressing met witte balsamicoazijn.
6. Zelfgemaakte
selderijsalade
met een mosterddressing met ahornsiroop. Ook heerlijk op een toastje of in een saladecup.
7.
Krieltjessalade
met krokante spekjes en verse tuinkruiden. Een must voor bij de barbecue!
8.
Crunchy salade van maïs, snackpaprikaatjes, pittige peppadews, lente-uitjes, tuinkruiden en een frisse
dressing.
9.
Haricotssvertssalade met maïs, rode paprika, cherrytomaatjes, rode ui en een pikante
chimichurridressing.
10.
Bietjessalade
met een honing-mosterddressing.
11. Fantastische
wittekoolsalade
met Griekse pepers. Wij noemen deze salade 'knijpkool'; ga snel naar het recept en lees waarom! Heerlijk bij Griekse souvlaki.
12. Pittige Amerikaanse
coleslaw
met crunchy rookamandelen.
13. Kruidige
salade van venkel met een ketjapdressing. Verrassend lekker!
14.
Mediterrane tomatensalade
met gemarineerde olijven. Ook lekker als vegetarisch voorgerecht.
15.
Salade van cherrytomaatjes, artisjokkenharten, zwarte olijven en verse kruiden. Prachtig van kleur en fris en kruidig van smaak!
Ik wens je een fantastische en vooral smakelijke zomer toe!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten