donderdag 27 oktober 2016

Krokante bagel chips met knoflook en basilicum

Wil je graag elk nieuw recept in je inbox ontvangen? Geef je dan nu op voor mijn gratis receptenservice!


Gisteren beloofde ik je het recept voor bagel chips. Die smaken namelijk perfect bij de pompoensoep met chorizo waar mijn post toen over ging!


Recept Bagel chips met knoflook en basilicum


Wat zijn bagel chips? Dat zijn krokant gebakken dunne plakjes bagels. Je kent ze wel: die heerlijke broodjes met een gat erin die qua uiterlijk zo lijken op een donut.

De chips maak je in je oven onder toevoeging van een lekkere scheut olijfolie, knoflook en basilicum. Ze worden dus niet gefrituurd!

Bagel chips zijn ideaal als krokantje bij een soep. Maar ook als borrelhapje slaan ze geen slecht figuur. Ook kinderen zijn er dol op! Meteen maken dus. Veel tijd en moeite kost het niet!


Krokante bagel chips met knoflook en basilicum


Krokante bagel chips met knoflook en basilicum


Ingrediënten voor een bijgerecht of een borrelhapje:

 • 4 bagels
 • olijfolie
 • 3 teentjes knoflook uit de pers
 • 70 gram basilicum op olie (potje)
 • zout naar smaak
 • versgemalen zwarte peper

Bereiding:

 1. Verwarm de heteluchtoven voor tot 150°C.
 2. Snijd de bagels met een scherp glad mes in kleine dunne plakjes (zie foto's).
 3. Leg de plakjes bagel op een bakplaat en schenk er wat olijfolie overheen. Bestrooi ze met een beetje zout en wat peper. Voeg ook de knoflook en de basilicum toe.
 4. Tos het geheel met de handen goed om, zodat alle bagelplakjes bedekt worden met olijfolie, knoflook en basilicum. Verdeel de chips zo over de bakplaat, dat er niet te veel plakjes over elkaar heen liggen (heb je een heel kleine oven, bak dan twee porties na elkaar).
 5. Bak de chips in ongeveer een halfuur krokant en lichtbruin. Schep ze af en toe om. Draai de oven wat lager, als de chips te bruin dreigen te worden.

Tips:

 1. Laat de chips na het bakken eerst helemaal afkoelen en verpak ze dan in een goed afgesloten trommel of doos. Zo kun je de bagel chips een paar dagen bewaren.
 2. Serveer je de bagel chips als bijgerecht bij een maaltijdsoep (zoals de kruidige pompoensoep met chorizo van de post van gisteren of mijn Spaanse aardappelsoep met gepofte knoflook), dan is deze portie voldoende voor 4 personen. Is de soep een voorgerecht, dan heb je genoeg voor ±12 personen.
 3. Basilicum op olie vind je in potjes bij de kruiden in de supermarkt. Door de olie blijven de kruiden mooi 'plakken' aan de bagel chips. Vervanging door gedroogde kruiden is niet aan te raden.

Spaanse aardappelsoep met gepofte knoflook

Kruidige pompoensoep met chorizo en bagel chips

Geen opmerkingen: