Je ziet ze de laatste tijd steeds vaker: regenboogworteltjes. Ze zien er precies zo uit als de ‘gewone’ oranje worteltjes, maar dan in allerlei verschillende kleuren.
Er zijn gele, witte, rode, paarse en paars-oranje worteltjes. Over variatie heb je niet te klagen!
Om dat zoete in de worteltjes nog beter te laten uitkomen, rooster ik ze graag met honing. In de oven. Met wat citroentijm erbij voor de frisheid en een scheutje balsamicoazijn voor een klein zuurtje. Verrukkelijk!
En de geroosterde regenboogworteltjes zijn ook nog eens een lust voor het oog! Kijk maar hieronder: als fotomodel slaan ze geen slecht figuur, toch?
Tip: serveer deze worteltjes bij een lekker stoofpotje, bijvoorbeeld mijn stoofpot met oud bier! Het recept hiervoor geef ik je morgen!
Regenboogworteltjes uit de oven met honing en citroentijm
Ingrediënten voor een bijgerecht voor 4 personen:
- 1 kg regenboogworteltjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 volle eetlepels vloeibare honing
- de blaadjes van 6 takjes citroentijm of gewone tijm als je die niet kunt vinden
- zout en versgemalen zwarte peper
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de heteluchtoven voor tot 200°C.
- Schil de worteltjes met een dunschiller en snijd ze diagonaal in plakjes van ongeveer 1,5 centimeter dik.
- Leg de worteltjes op de bakplaat. De plakjes moeten zoveel mogelijk in één laag kunnen liggen.
- Ris de blaadjes van de tijm. Hak de blaadjes fijn.
- Vermeng de worteltjes met de olijfolie, de honing, de tijm en wat zout en peper.
- Rooster ze in ±20 minuten beetgaar. Ze moeten niet helemaal zacht worden.
- Schep er een minuut voordat het gerecht klaar is de balsamicoazijn doorheen.
- Neem de worteltjes uit de oven en maak het gerecht af met de extra vergine olijfolie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten