Een snel recept voor een
maaltijdsalade
waar kinderen ook dol op zijn? Dat heb ik wel voor je!
Alle ingrediënten van mijn kleurrijke, zomerse maaltijdsalade zijn kidsproof:
- malse haricots verts
- crispy maïskorrels
- zoete blokjes rode paprika
- verse tuinkruiden
- reepjes krokant gebraden varkensfilet
- een romige dressing met een beetje knoflook
Goed brood erbij. En klaar! Smullen maar!
Tip: strooi voor de volwassenen nog wat chilivlokken over de salade. Voor een
lekker pittige touch!
Zó maak je snel een kleurrijke maaltijdsalade met krokante reepjes varkensfilet, haricots verts, maïs en rode paprika!
Ingrediënten voor een maaltijdsalade voor 4 à 5 personen:
Voor het vlees:
- 600 gram dunne varkensfiletlapjes (à la minute)
- 2 eetlepels bak- en braadproduct
- zout en versgemalen zwarte peper
Voor de groenten:
- 400 gram haricots verts
- zout
- 2 rode paprika's
- een bosje platte peterselie
- een blikje gare maïs à 300 gram
Voor de knoflookdressing:
- 3 flinke eetlepels mayonaise (ik gebruik meestal een halfvolle mayonaise voor dit gerecht)
- 3 eetlepels extra vergine olijfolie
- 3 eetlepels witte balsamicoazijn
- 3 teentjes knoflook
- een bosje peterselie
- een handje basilicumblaadjes
- 2 theelepels gedroogde oregano
- versgemalen zwarte peper naar smaak
- chilivlokken naar smaak (eventueel alleen voor de volwassenen)
Bereiding:
- Verhit het bak- en braadproduct in een koekenpan. Braad hierin de varkensfiletlapjes aan beide kanten stevig aan. Als ze goudbruin zijn, zijn ze ook meteen gaar omdat ze zo dun zijn. Bestrooi je vlees met wat zout en versgemalen zwarte peper naar smaak. Laat het vlees afkoelen tot kamertemperatuur en leg het daarna een uurtje in de koelkast (dit hoeft niet echt - lauw is voldoende - maar koud vinden wij nét iets lekkerder).
- Snijd je varkensfiletlapjes in dunne reepjes.
- Snijd de steelaanzetten van de haricots verts af en halveer de boontjes. Doe ze over in een pan en voeg zo veel water toe dat de boontjes net onderstaan. Voeg ook een beetje zout toe. Breng het water aan de kook. Kook de haricots verts in ±4 minuten beetgaar; proef voor de juiste gaarheid. Doe de boontjes over in een vergiet. Spoel ze af met koud water totdat ze helemaal zijn afgekoeld. Zo behouden de haricots verts hun lekkere beet én hun mooie heldergroene kleur!
- Snijd de paprika's in blokjes.
- Snipper de peterselie voor de salade grof.
- Vermeng alle groenten en de reepjes varkensfilet in een saladeschaal.
- Snipper de knoflook, de rest van de peterselie (de portie voor de dressing) en de basilicum fijn.
- Roer een sausje van alle dressingingrediënten.
- Schep de dressing vlak voor het serveren door je maaltijdsalade. Proef en voeg eventueel nog een beetje extra azijn, zout en/of peper toe.
Tips:
- Serveer je zomerse maaltijdsalade met lekker brood. De favoriet van de meeste kinderen? Gegrild knoflookbrood!
- Deze salade is ook erg lekker bij je picknick of een brunch/lunch. Of vul er crispy slablaadjes (slawraps) mee voor een fris voorgerecht, een buffetgerecht of een tapa.
- Nóg meer recepten voor lekkere maaltijdsalades? Volg de link 'maaltijdsalade'. Of ga snel naar de recepten voor een echt Limburgse huzarensalade, een krieltjessalade met warmgerookte zalm en een dilledressing, een verkoelende maaltijdsalade met tonijn en knapperige groenten of een kruidige couscoussalade met gemarineerde kip!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten