Mamma mia! Wat is deze Griekse boerensalade lekker!
En dat komt vooral door de feta die erin zit: die heb ik eerst een nachtje gemarineerd in olijfolie met wat citroen, knoflook en heel veel verse kruiden! Goddelijk!
Hoe maak je zelf een Griekse boerensalade met gemarineerde feta?
Ingrediënten voor een bijgerecht of een voorgerecht voor 4 à 6 personen:
- 250 gram gemarineerde Griekse feta (zie mijn blog van de vorige keer)
- 8 Tasty-Tom-tomaten
- 1 niet te grote komkommer
- 2 kleine rode uien
- 12 à 18 milde Griekse pepers (pot)
- 100 gram Griekse kalamata olijven
- 100 gram gemengde sla
- een flinke scheut (Griekse) extra vergine olijfolie
- ±3 eetlepels witte balsamicoazijn
- ±3 eetlepels citroensap
- 1 teentje knoflook uit de pers
- zout en versgemalen zwarte peper
- 2 eetlepels (hele) oreganoblaadjes
- 2 eetlepels grof gehakte platte peterselie
- 2 eetlepels versgeknipte bieslookringetjes
Bereiding:
- Snijd de tomaten in kwartjes.
- Snijd de (ongeschilde) komkommer in (halve) plakjes.
- Snijd de uien in flinterdunne halve plakjes.
- Verdeel alle groenten mooi over 4 à 6 borden.
- Roer een sausje van de olijfolie, de azijn, het citroensap, de knoflook en wat peper en zout.
- Schep het sausje over de salades.
- Verdeel de feta over de salades.
- Garneer de salades met de verse kruiden.
Tip:
Grieks eten, ik kan er niet genoeg van krijgen! Jij ook niet? Bekijk dan eens een van mijn eerder geposte Griekse recepten: stifado, een Griekse runderstoofpot, zelfgemaakte Griekse tomatenrijst, slawraps gevuld met fantastische gemarineerde varkenshaasreepjes en natuurlijk mijn gemarineerde feta!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten