donderdag 14 juni 2018

Tien TopTapas voor je Tuinparty

Mooi weer? Organiseer een Tuinparty met al je vrienden!


Mét lekkere hapjes natuurlijk. Tapas zijn helemaal Top!


In dit blog vind je tien TopTapas, die samen een compleet tapasmenu vormen, ideaal voor een zomerse Fiesta. Veel plezier!


Recepten Tien TopTapas voor je Tuinparty


Menu op Maat


Velen van jullie kenden mij en mijn recepten al voordat ik met dit blog, Culinaire Bagage, begon. Jarenlang was ik de drijvende kracht achter de website Menu op Maat! 

Daarop stonden niet, zoals op mijn blog, losse recepten. Menuopmaat.nl draaide om complete menu's (enkele honderden): kerstmenu's, high-tea-menu's, menu's voor een avondje met vrienden, weekmenu's, paasbrunches, picknicks, lunches. En ook tapasbuffetten! 

Elk menu, bestemd voor een vastgesteld aantal personen ('op maat' dus), bestond uit recepten (voor-, hoofd- en nagerecht), foto's, een complete boodschappenlijst en een werkschema. 


Zo zag menuopmaat.nl er uit


Naast menuopmaat.nl startte ik dik twee jaar geleden met Culinaire Bagage. Omdat ik het zo leuk vond om de verhalen áchter al mijn recepten te vertellen!


Geen twee websites meer


Maar poeh, wat was het veel werk, twee websites tegelijkertijd! Begin dit jaar vond ik het tijd worden om de knoop door te hakken: één website moest het veld ruimen...

Je ziet het: dat werd dus menuopmaat.nl. Nu kan ik me vol op Culinaire Bagage storten! 

Goed nieuws voor jullie als volgers van dit blog. Maar minder prettig voor mijn Menu-op-Maat-fans...


Excuses aan mijn Menu-op-Maat-fans


Die fans bleken bijzonder trouw. Mijn dank daarvoor; ik voel me zeer vereerd! Maar die trouw heeft ook een keerzijde, besef ik maanden later nog steeds...

Ik blijf mailtjes, Facebook-berichtjes en telefoontjes ontvangen van Menu-op-Maat-vrienden, die hun beproefde menu's en recepten niet meer kunnen vinden. Excuses, excuses, excuses!

Mijn dringende verzoek is: blijf die mailtjes sturen. Van vrijwel alle menu's en recepten heb ik op mijn computer nog wel bestanden staan. En die stuur ik jullie met alle liefde op!


Complete menu's op Culinaire Bagage


Voor al degenen die niet meer de mogelijkheid hebben mijn menu's op maat te lezen, heb ik nu goed nieuws: ik heb besloten een aantal van de meest bekeken menu's beetje bij beetje op Culinaire Bagage te plaatsen. 


Tapasmenu voor je tuinparty


Vandaag het eerste menu. Het bestaat uit tien verrukkelijke tapas. 

Geen vastgesteld aantal personen meer. Je kunt nu zelf bepalen hoeveel je precies maakt. En dus ook geen boodschappenlijst meer. Maar die kun je vast zelf makkelijk maken! 

Hoe het tapasmenu van menuopmaat.nl (en nu dus het Culinaire-Bagage-tapasmenu) er uitzag? Zo dus (klik op de links voor de recepten):

Pikante gemarineerde garnalenEnsalada rusa con atún, een Spaanse salade met tonijnKrokant gebakken mini-kipschnitzels met een tapenade van zwarte olijven en pijnboompitjesVarkenshaastapas op smaak gemaakt met onder andere sherry en pimentón


Bladerdeegflapjes gevuld met kruidig gehakt en tomaatSpaanse sherrybouillon met chorizo en tomaatSpaanse tortilla de patatas met chorizo en twee kleuren paprika


  • romige kaasdip met knoflook en bieslook

Kruidige kaasdip met knoflook en bieslookGemarineerde zwarte olijvenKruidige krieltjes met een zelfgemaakte komijn-knoflookmayonaise


Buen provecho!!


2 opmerkingen:

Laura zei

Dat ziet er allemaal lekker uit, goed idee!

Culinaire Bagage zei

Dank je! Deze hapjes zijn inderdaad allemaal even lekker!