Organiseer je de komende oudejaarsavond een groot feest voor al je vrienden? Dan kun je wel wat recepten voor borrelhapjes gebruiken!
Met deze mini-kipschnitzels gooi je gegarandeerd hoge ogen: die vindt iedereen superlekker! Je kunt ze warm of koud serveren; aan jou de keus!
Geef de tapenade met pijnboompitten er apart bij als een soort dip. Zo maak je van je schnitzels in een handomdraai geraffineerde tapas!
De tapenade is ook erg lekker op een Italiaans toastje of in combinatie met krokante broodstengels!
Hieronder vind je de recepten voor zowel de mini-kipschnitzels als de tapenade met pijnboompitten. Veel plezier ermee en geniet van je feest!
Hieronder vind je de recepten voor zowel de mini-kipschnitzels als de tapenade met pijnboompitten. Veel plezier ermee en geniet van je feest!
Wil je nog meer recepten voor originele oudejaarsavondhapjes? Wat dacht je van de volgende suggesties:
Toastjes met zelfgemaakte rillettes de canard, een soort paté van gekonfijte eendenbouten
Mini-saucijzenbroodjes met Indonesisch gehakt
Mini-saucijzenbroodjes met Indonesisch gehakt
Mini-kipschnitzels met een tapenade met pijnboompitten
Ingrediënten voor de mini-kipschnitzels:
- 4 kipfilets
- bloem
- 1 à 2 doosjes paneermeel
- 3 à 4 eieren
- zout en versgemalen zwarte peper
- olijfolie en margarine om in te bakken
Ingrediënten voor de tapenade met pijnboompitten:
- 60 gram pijnboompitten
- 100 gram zwarte olijven zonder pit
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 bosuitje
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
- 1 teentje knoflook
- ±1 dl extra vergine olijfolie
- versgemalen zwarte peper
Bereiding:
- Maak eerst de tapenade. Rooster daartoe de pijnboompitten in een droge koekenpan; schep ze af en toe om. Ze moeten mooi goudbruin worden. Neem de pijnboompitten uit de pan en laat ze afkoelen.
- Hak de olijven samen met de kappertjes, het bosuitje, de tijmblaadjes en het teentje knoflook zeer fijn.
- Hak de pijnboompitten grof.
- Voeg ze bij de tapenade.
- Maak de tapenade af met de olijfolie en de peper. Dek de tapenade af en laat de smaken even doortrekken.
- Snijd ondertussen de kipfilets met een scherp mes in dunne plakjes, niet groter dan ±5x5 centimeter.
- Zet schaaltjes klaar met bloem (met zout en peper erdoorheen), ei (losgeklopt met een eetlepel olijfolie) en paneermeel. Paneer de kipfiletjes hiermee (in de volgorde bloem, ei, paneermeel).
- Verhit de margarine en de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de schnitzeltjes snel rondom bruin. Als ze bruin zijn, zijn ze ook al meteen gaar, aangezien ze zo dun zijn.
- Serveer de mini-kipschnitzels met de pijnboompittentapenade.
Tips:
- Je kunt de schnitzels nog wat dunner maken door ze tussen twee lagen huishoudfolie te leggen en ze met een vleeshamer plat te slaan.
- Je kunt de schnitzels ruim van tevoren al paneren. Bewaar ze afgedekt in de koelkast. Bak ze pas vlak voor het serveren als je ze warm wilt serveren.
- Handig bij het paneren van de kipschnitzels: gebruik één hand om de kipfiletjes door de bloem en het paneermeel te halen (de droge ingrediënten) en één hand om ze door het ei te halen (het natte ingrediënt). Zo paneer je niet zo snel je vingers mee!
- Deze schnitzels zijn overigens ook koud erg lekker. Bijvoorbeeld bij een zomerse picknick!
- Je kunt de tapenade met pijnboompitten ook serveren op Italiaanse toastjes. Maak daartoe eventueel een grotere portie!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten