Laatst gaf ik je het recept voor Indonesische gehaktballetjes. Die zijn ongelooflijk lekker! Zó lekker, dat ik met dat gehakt nog wat meer recepten wilde bedenken.
Deze mini-saucijzenbroodjes zijn daarvan het resultaat. Misschien zijn ze nog wel lekkerder dan de gehaktballetjes...
Laat je me horen welk hapje jouw voorkeur heeft?
Of misschien heb jij een nog wel leuker idee om het Indonesische gehakt te verwerken. Stuur me je recept dan op. Wie weet plaats ik het wel op dit blog!
Hoe maak je zelf mini-saucijzenbroodjes met Indisch gehakt?
Ingrediënten voor 30 of 40 hapjes:
Voor het Indonesische gehakt:
- een pond rundergehakt
- 1 ons ontbijtspek, zeer fijn gesneden
- 10 eetlepels gefruite uitjes (kant-en-klaar)
- 3 theelepels sambal badjak
- 2 teentjes knoflook uit de pers
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels ketjap asin
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 ei
- 5 eetlepels paneermeel
- 2 eetlepels melk
Voor de saucijzenbroodjes:
- 10 plakjes diepvriesbladerdeeg
- een handje bloem
- 1 ei, losgeklopt in een kopje
- enkele eetlepels sesamzaadjes
- enkele eetlepels maanzaadjes
- een beetje margarine voor het invetten van de bakplaat
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 200°C. Vet een of meer bakplaten in met wat margarine (afhankelijk van de grootte van je oven).
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
- Vermeng alle ingrediënten voor het gehakt. Verdeel het gehakt in 10 porties. Rol van elke portie een worstje van ongeveer 12 cm lang (de lengte van de bladerdeegplakjes).
- Leg op elk plakje bladerdeeg een rolletje gehakt.
- Rol het deeg om het gehakt. Laat het deeg een klein beetje overlappen. Druk de naad goed aan.
- Leg de broodjes met de naad naar beneden op het werkvlak. Snijd elk broodje in 3 of 4 mini-broodjes; bepaal zelf hoe groot je je hapjes wilt maken.
- Leg de broodjes op de bakplaat met enige tussenruimte.
- Besmeer de broodjes met een beetje ei. Strooi er wat van de twee soorten zaadjes overheen.
- Bak de saucijzenbroodjes in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.
- Schep ze van de bakplaat en laat ze een klein beetje afkoelen op een rooster. Serveer de mini-saucijzenbroodjes. Geef er eventueel wat sambal badjak bij, al zijn ze ook heel lekker zonder sambal.
Tips:
- Wil je deze mini-saucijzenbroodjes al eerder maken, laat ze dan na het bakken goed afkoelen op een rooster. Bewaar ze daarna afgedekt in de koelkast. Verwarm ze een kwartiertje op een rooster in een oven van 140 à 150°C.
- Je kunt van het Indonesische gehakt ook balletjes maken zonder bladerdeeg. Lees mijn eerdere blog voor het recept.
2 opmerkingen:
Heerlijk zijn deze Indische saucijzenbroodjes. Ik heb ze al meerdere malen gemaakt voor als ik gasten krijg en vooraf een lekker hapje wil voorbereiden. Ze vallen altijd in de smaak. Echt een aanrader dit! 👌🏻🥰
Wat leuk om te horen! Ik wens je nog veel gezellige etentjes!
Een reactie posten