Saladecups gevuld met een feestelijke garnalensalade
Ik las vandaag in het nieuws dat de klassieke garnalencocktail nog steeds zeer geliefd is als voorgerecht tijdens de kerstdagen! En terecht: wie kan dat verrukkelijke gerecht nou weerstaan?!
Zelf serveer ik mijn garnalensalade het liefst als hapje. De crunch van een luxe saladecupje combineert perfect met het romige van de cocktailsaus! Heerlijk bij een feestelijk glas prosecco!
Saladecups gevuld met een feestelijke garnalensalade
Ingrediënten voor ±48 stuks:
- 300 gram Hollandse garnalen
- 4 volle eetlepels mayonaise
- 3 volle eetlepels lobbig geklopte slagroom
- 3 volle eetlepels tomatenketchup
- 1 theelepel worcestersaus
- een mespunt pikant paprikapoeder
- ½ theelepel pikant kerriepoeder
- 1/4 theelepel chilipoeder
- een mespunt cayennepeper
- een flinke scheut cognac
- enkele eetlepels in ringetjes geknipte bieslook (naar smaak)
- 1/2 rode puntpaprika
- 48 saladecups of andere krokante mini-bakjes
Bereiding:
- Vermeng alle ingrediënten vanaf de mayonaise tot en met de bieslook. Houd wat bieslook achter voor de garnering. Proef de saus en voeg eventueel nog een beetje van één of meer van de ingrediënten toe. De saus mag behoorlijk pittig zijn.
- Schep drie kwart van de garnalen door de saus.
- Snijd de puntpaprika in piepkleine blokjes.
- Vul de saladecups met de garnalensalade.
- Leg op elk hapje nog wat garnalen zonder saus.
- Garneer de hapjes met de paprikablokjes en de achtergehouden bieslook.
- Serveer je garnalenhapjes meteen; zo voorkom je dat de saladecups zacht worden.
Tips:
- Deze garnalenhapjes zijn ook heerlijk bij een feestelijke high tea!
- Zin in nog meer hapjes met garnalen? Wat dacht je van mijn salade van Hollandse garnalen, avocado en tomaat? Of van de wat meer avontuurlijke taco tapas met avocadosalsa en gemarineerde garnalen?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten