Toegegeven: deze tomaatjes met garnalen zijn misschien een beetje ouderwets...
Maar hey, sinds oma's stoofpotje en oma's erwtensoep weer helemaal hip zijn; waarom zouden we oma's gevulde tomaatjes dan geen tweede leven gunnen?
Want ze zijn echt ouderwets lekker!!
Bovendien, met dit verrukkelijke gerechtje bestaande uit kleine Tasty Tom-tomaatjes gevuld met een boozy, lichtpikante garnalensalade kun je alle kanten uit!
8 à 10 Tasty Tom-tomaatjes of andere kleine rijpe trostomaatjes
zout
Bereiding:
Vermeng alle ingrediënten vanaf de mayonaise tot en met de bieslook en proef het sausje goed. Pas de hoeveelheid cognac en specerijen aan aan je smaak.
Schep de garnalen door de saus.
Verwijder met een scherp mes de kapjes van de tomaatjes. Bewaar de kapjes.
Hol de tomaatjes uit met een meloenbolletjesstekertje.
Bestrooi ze aan de binnenkant met een beetje zout.
Vul de tomaatjes met de garnalensalade.
Leg de tomatenkapjes erbovenop.
Serveer de gevulde tomaatjes.
Tips:
Je kunt de boozy saus al een dag van tevoren maken. Bewaar de saus afgedekt in de koelkast.
De tomatenpulp die je uit de tomaatjes schept kun je (eventueel ingevroren) bewaren voor als je een keer een tomatenbouillon wilt maken.
Eten er kinderen mee? Maak voor hun dan een aparte portie zonder drank en misschien met wat minder specerijen. De meeste kinderen vinden deze gevulde tomaatjes heerlijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten