maandag 3 juni 2019

Bagels met gerookte kip, rookamandelen, bacon en honing-mosterdsaus

Walnoten, pecannoten, hazelnoten, amandelen, macadamianoten, cashewnoten, pistachenootjes... Ik gebruik graag noten in mijn recepten!

Niet alleen voor zoet gebak, zoals bijvoorbeeld mijn walnotentulband of brownies. Maar ook voor hartige gerechten. Wat dacht je van een salade van gerookte eendenborst met een kruisbessendressing en stukjes walnoot of versgebakken kalfssaucijzenbroodjes met pistachenootjes?

Vandaag wil ik nog een recept toevoegen aan mijn lijstje met notengerechten: zomerse bagels besmeerd met frisse honing-mosterdsaus en belegd met gerookte kip, bacon én rookamandelen. De amandelen zorgen voor een heerlijke crunch en ze versterken de hartige rooksmaak van het gerecht!


Recept Bagels met gerookte kip, rookamandelen, bacon en honing-mosterdsaus


Bagels met gerookte kip, rookamandelen, bacon en honing-mosterdsaus


Ingrediënten voor een hoofdgerecht of lunchgerecht voor 4 personen:


Voor de broodjes:

  • 4 bagels (ik gebruikte deze keer de heerlijke bagels met zaadjes van Bagels & Beans)
  • 300 à 400 gram gerookte kipfilet
  • 8 dikke plakken bakbacon 
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 4 mooie blaadjes kropsla
  • 150 gram gezouten rookamandelen
  • versgemalen zwarte peper

Voor de honing-mosterdsaus:

  • 8 flinke eetlepels mayonaise van een goede kwaliteit (zelfgemaakt is het allerlekkerst!)
  • ±1 eetlepel vloeibare honing (naar smaak)
  • ±2 eetlepels niet te pikante grove mosterd (naar smaak; ik gebruik graag Limburgse mosterd)
  • versgemalen zwarte peper

Bereiding:

  1. Maak eerst het sausje door alle ingrediënten door elkaar te roeren. Proef en voeg eventueel nog een beetje van een of meer van de ingrediënten toe.
  2. Bak de bacon krokant in een beetje margarine. 
  3. Snijd de kipfilets in dunne plakjes.
  4. Snijd de bagels open. Besmeer beide kanten met een laagje honing-mosterdsaus.
  5. Beleg de onderkanten met achtereenvolgens een handje rookamandelen, een blaadje sla, 2 plakjes bacon en een gulle hoeveelheid gerookte kipfilet. 
  6. Maal er wat zwarte peper overheen.
  7. Dek de broodjes af met de bovenkantjes van de bagels. 
  8. Garneer je bagels met nog wat extra gerookte amandelen. Serveer meteen. 

Tip:

  1. Heb je nog wat honing-mosterdsaus over? Die is ook erg lekker bij frietjes of gehaktballen!
  2. Nog meer recepten met noten? Volg de link 'noten'!

Recept Honing-mosterdsaus



Verse friet



Echte Limburgse gehaktballen



Brood met hoing-mosterdsaus en een Limburgse gehaktbal


Geen opmerkingen: