Ik postte op dit blog al eens eerder het recept voor mijn krentenbroodsandwiches met Grand-Marnier-boter. Die zijn zo lekker!
Vandaag een vergelijkbaar recept: voor vrolijke driehoekige sandwiches van zacht wittebrood met luchtig geklopte honing-rumboter en krokante noten.
Daarvoor geldt maar één advies: meteen maken!
En dan genieten!
Zoete high tea sandwiches met honing-rumboter en geroosterde noten
Ingrediënten voor 20 kleine high tea sandwiches:
- 1 portie honing-rumboter (zie mijn vorige blog)
- 10 sneetjes dun gesneden wit casinobrood zonder korstjes (of nog lekkerder - als je ze kunt krijgen - een paar plakken pane per tramezzini)
- ±150 gram gemengde geroosterde noten, ongezouten (ik gebruikte deze keer een mengsel van macadamianoten, pecannoten en amandelen)
Bereiding:
- Zorg ervoor dat je honing-rumboter lekker zacht is. Maak hem dus vers of neem hem op tijd uit de koelkast.
- Hak de noten grof.
- Snijd 10 vierkante sneetjes van je pane per tramezzini, als je die gebruikt.
- Besmeer elk sneetje met een laagje honing-rumboter.
- Beleg de helft van de sneetjes met een gulle hoeveelheid noten.
- Dek af met de resterende sneetjes.
- Snijd van elke sandwich 4 kleine driehoekjes. Mijn ervaring is dat dat het makkelijkste gaat met een vlijmscherp glad vleesmes. Veeg tussendoor regelmatig je mes af, zodat de snijkanten van je sandwiches 'schoon' blijven.
- Serveer je sandwiches bij voorkeur binnen een uur na het bereiden. Dek ze in de tussentijd af met huishoudfolie om uitdrogen te voorkomen.
Tips:
- Aanvulling: tegenwoordig kun je behalve bij diverse groothandels ook bij de Jumbo het sandwichbrood kopen dat ik gebruikte voor de foto.
- Zelf je casinobrood dun snijden? Volg de rode link en bekijk de tips in mijn eerdere blog!
- Op mijn blog vind je nog veel meer recepten voor een heerlijke high tea. Volg ook hiervoor de rode link.
- Alvast bekijken hoe honing-rumboter er uitziet? Hieronder een foto! En vooruit: dan ook nog eentje van de krentenbroodsandwiches waar ik het hierboven in de inleiding over had!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten