woensdag 31 januari 2018

Salade van komkommerlinten met vrolijke rodepuntpaprikasnippers

In januari en februari is het culinair gezien altijd een beetje komkommertijd. Dus waarom zou ik geen komkommerrecept posten?! 😋


Deze salade is supervrolijk: prachtige, groene linten van krokante komkommer met grappige kleine spikkeltjes van fijngesnipperde rode puntpaprika. De smaak is heerlijk fris en lichtzoet door het gebruik van fruitige witte balsamicoazijn en aromatische dragon. Een milde extra vergine olijfolie maakt het geheel af.


Tip: ook kinderen vinden deze salade erg lekker!Recept Salade van komkommerlinten met vrolijke rodepuntpaprikasnippersSalade van komkommerlinten met vrolijke rodepuntpaprikasnippers


Ingrediënten voor ±4 personen:

 • 2 stevige komkommers
 • 2 rode puntpaprika’s
 • ±3 eetlepels witte balsamicoazijn
 • ±6 eetlepels extra vergine olijfolie
 • 1 theelepel gedroogde dragon (of 1 eetlepel verse dragonblaadjes, gehakt)
 • 1 theelepel gedroogde basilicum (of 1 eetlepel verse basilicumblaadjes, gehakt)
 • zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding:

 1. Was de komkommer en snijd de uiteindjes eraf.
 2. Schaaf met een kaasschaaf in de lengterichting dunne linten van de komkommer. Probeer aan zoveel mogelijk linten ook nog een stukje schil te krijgen. Het zachte middelste deel van de komkommer, waar de pitjes in zitten, wordt niet gebruikt.
 3. Snipper de rode puntpaprika’s fijn.
 4. Roer een sausje van alle overige ingrediënten en de paprikasnippers.
 5. Schep het sausje door de komkommerlinten. Proef en voeg eventueel nog wat extra zout, peper of kruiden toe.
 6. Serveer meteen. 

Tips:

 1. Witte balsamicoazijn is een lekker frisse azijnsoort. Hij smaakt heel anders dan rode balsamicoazijn, lichter en ook wat minder zoet. Je kunt ook de zogenaamde 'condimento bianco' gebruiken. 
 2. Verse kruiden zijn natuurlijk het allerlekkerste, maar met name verse dragon is niet altijd verkrijgbaar. Gelukkig smaken de gedroogde varianten ook goed in deze salade. Vervang 1 eetlepel versgehakte kruiden altijd door 1 theelepel gedroogde. 
 3. Nog meer recepten voor frisse salades? Volg de link 'salade' of neem eens een kijkje bij bijvoorbeeld de recepten voor een salade van gegrilde groene aspergepuntjes, haricots verts en tomaat of de kruidige salade met venkel en een ketjapdressing!

Salade van haricots verts, gegrilde groene aspergepuntjes en tomaat


Venkelsalade met een pikante ketjapdressing


  Geen opmerkingen: