maandag 2 juli 2018

Tonijnsandwiches met maïs en Spaanse peper

Toen ik laatst bezig was met mijn post over de Zomerse high tea in het park, bedacht ik dat ik al een tijdje een heerlijk sandwichrecept op de plank had liggen. Een recept dat jullie nog niet kennen: voor elegante dunne sandwiches belegd met een frisse, lichtpikante tonijnsalade met een klein zoetje.

"Een zoetje?", hoor ik jullie al verbaasd vragen. Nee, nu niet meteen wegklikken! Er gaat geen suiker in mijn tonijnsandwiches. En ook geen suikervervanger.

In de tonijnsalade voor deze boterhammetjes gaan een paar eetlepels zoete, krokante maïskorrels! En dat is me toch lekker. Zeker in combinatie met een gesnipperde Spaanse peper en kruidige bieslookringetjes!

Dit recept moet je echt een keer proberen! Serveer je tonijnsandwiches met maïs en Spaanse peper bij een high tea of neem ze mee op een picknick. Of eet ze gewoon morgen al, bij de lunch! Genieten!


Recept Tonijnsandwiches met maïs en Spaanse peper


Tonijnsandwiches met maïs en Spaanse peper


Ingrediënten voor ±30 sandwiches:

  • ±15 dunne sneetjes wit (of bruin) casinobrood (zie tip onder het recept)
  • 2 blikjes tonijn in zonnebloemolie, uitgelekt
  • 1 flinke Spaanse peper
  • een bosje bieslooksprietjes
  • ±4 volle eetlepels mayonaise of halvanaise 
  • ±2 theelepels citroensap 
  • 10 eetlepels gare maïskorrels (blik)
  • versgemalen zwarte peper en indien nodig een snufje zout

Bereidingswijze

  1. Prak de tonijn zodat hij wat fijner wordt. 
  2. Snijd de peper open en verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Snipper de peper fijn.
  3. Snijd of knip de bieslooksprietjes in kleine ringetjes.
  4. Roer een grove salade van de tonijn, de mayonaise, de Spaanse peper, de bieslook en het citroensap.
  5. Schep de maïskorrels door de salade. Proef en maak je tonijnsalade op smaak met een beetje zout en peper.
  6. Snijd de korstjes van de sneetjes brood. Vorm mooie vierkante sneetjes.
  7. Beleg de helft van de sneetjes met de tonijnsalade. Dek af met de resterende sneetjes brood.
  8. Snijd de sandwiches diagonaal door. Snijd de driehoekjes daarna nog een keer door. Zorg ervoor dat je weer mooie driehoekjes krijgt. Veeg tijdens het snijden regelmatig je mes af met een stukje keukenpapier; zo blijven de snijvlakken van je sandwiches mooi 'schoon'.
  9. Leg de sandwiches op een schaal en dek deze goed af met huishoudfolie. Plaats de schaal minimaal een halfuur in de koelkast, zodat de sandwiches lekker koud worden. Zo smaken ze het allerlekkerst!

Tips:

  1. Je hebt voor dit recept brood nodig dat dunner is dan dat de bakker het snijdt. Ik gebruik zelf  graag het Italiaanse pane per tramezzini voor deze sandwiches. Dat is dun sandwichbrood zonder korstjes. Ik schreef er al eens eerder een blog over. Kun je dit Italiaanse brood niet krijgen, lees ook dan dit blog even; daarin staat precies hoe je gewoon casinobrood makkelijk heel dun kunt snijden!
  2. Een paar weken geleden postte ik een heel andere tonijnsalade, eentje met fijngesneden zwarte olijven en basilicum. Ook deze salade kun je gebruiken om er sandwiches van te maken. 

Toastjes met tonijnsalade met olijven en basilicum

    Geen opmerkingen: