Mijn blog van 15 maart met
10 géénpansrecepten bleek een groot succes!
Kennelijk zijn jullie er wel voor te porren om zo nu en dan een
geenpansgerecht op tafel te zetten! En dat is niet zo vreemd: mijn
geenpansgerechten zijn echt erg lekker!
Mijn vorige blog nog niet gelezen? En ben je er wel nieuwsgierig naar wat dat zijn, geenpansgerechten?
Zo ingewikkeld is dat niet: dat zijn maaltijden waar
je géén fornuis en dus ook géén pan voor nodig hebt om ze te maken. Ideaal als
je zuiniger wilt omspringen met energie!
Goed idee? Ga dan snel aan de slag met nóg meer geenpansrecepten. Ik heb er in
dit blog weer 10 voor je!
2.
Franse salade van gerookte zalm, zoete maïs, tomatenblokjes en een vinaigrette met een scheutje sherry. Geef
er je favoriete brood besmeerd met roomboter - op smaak gemaakt met
IJslands lavazout of
gerookt zeezout! - bij.
3. Boerensandwiches van speltbrood met Italiaanse bresaola, Parmezaanse kaas, rucola en citroenmayonaise. Lekker met een
zomerse kruidensalade.
4. Een kwartet van verrukkelijke vissandwiches: met romige
zalmsalade, met
krabsalade, met pittige
tonijnsalade
en met
gerookte zalm. Natuurlijk kun je ze ook los serveren. Allemaal zijn ze heerlijk met een frisse
blokjessalade
met komkommer, tomaat en paprika!
5. Taco tapas met grote pikant gemarineerde garnalen en een Mexicaanse
avocadosalsa.
8.
Zalmcarpaccio
met foreleitjes, room en dille en zachte dinerbroodjes. Voor de vitamientjes:
een feestelijke salade van komkommerlinten.
9.
Speltboterhammen met bresaola
en zelfgemaakte truffelmayonaise. Erbij: een frisse salade, bijvoorbeeld een
salade van
geraspte rauwe rode bietjes met een sprankelende honing-mosterddressing.
10.
Salade van gerookte kalkoen, dadels en een vijgendressing met lekker brood. Bijgerecht: crunchy coleslaw
met rookamandelen. Meer een liefhebber van gerookte kipfilet? Die smaakt ook
heerlijk in het hoofdgerecht!