dinsdag 20 maart 2018

Feestelijke krabsandwiches voor je paasbrunch

Onder het motto 'je kunt nooit te veel lekkere recepten hebben voor je paasbrunch' vandaag een recept voor feestelijke brunchsandwiches met krabsalade.


Wat staat er bij jou op tafel op paasochtend?


Tip: deze sandwiches zijn ook zeer geschikt voor een high tea!


Recept Feestelijke krabsandwiches voor je paasbrunch


Feestelijke krabsandwiches voor je paasbrunch


Ingrediënten voor ±16 sandwiches:

  • 3/4 wit casinobrood, ongesneden
  • 250 gram vers krabvlees (van de scharen) of surimi
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 5 eetlepels lobbig geklopte slagroom (ongezoet)
  • 1/2 eetlepel tomatenketchup
  • 2 eetlepels medium sherry
  • wat sprietjes bieslook, in kleine stukjes geknipt
  • een mespunt cayennepeper
  • een mespunt pikant kerriepoeder

Bereiding:

  1. Leg het brood een tijdje in de vriezer totdat het wat harder is. Het is dan makkelijker in zeer dunne plakjes te snijden. Verwijder eerst de korsten van het brood. Snijd dan 16 sneetjes brood af. Dat gaat het beste met een snijmachine, die je instelt op 6 mm. Maar ik ga ervan uit dat je die niet hebt; gebruik dan een scherp gekarteld broodmes. De sneetjes moeten dunner worden dan dat de bakker ze zou snijden.
  2. Rafel de krab of snijd de surimi in blokjes en verdeel deze blokjes in ‘rafeltjes’.
  3. Roer van alle andere ingrediënten behalve de slagroom een sausje.
  4. Schep de slagroom er voorzichtig doorheen.
  5. Vermeng het krabvlees met de saus.
  6. Bestrijk 8 sneetjes brood met een ruime portie krabsalade.
  7. Dek af met de andere 8 sneetjes. Druk de sandwiches voorzichtig aan.
  8. Snijd de sandwiches diagonaal door. Veeg het mes tussendoor af en toe af met een stukje keukenpapier. Zo blijft het snijvlak van de sandwiches mooi ‘schoon’.
  9. Leg de boterhammetjes op een schaal. Als je de schaal zorgvuldig afdekt met huishoudfolie, kun je de sandwiches enige uren in de koelkast bewaren. Ze zijn het lekkerste wanneer ze goed koud geserveerd worden.

Tips:

  1. Zelf gebruikte ik in plaats van casinobrood speciaal pane per tramezzini dat ik bij de groothandel kocht. Ideaal, maar helaas niet voor iedereen verkrijgbaar. Ik schreef hier al eens eerder een blog over.
  2. Uiteraard kun je ook ander brood gebruiken. Kies voor brood met een niet te grove structuur, zodat de krabsalade niet door het brood heen 'lekt'.
  3. Heb je nog een restje krabsalade over, gebruik dit dan als vulling voor kleine saladecups. Hou er rekening mee dat de saladecups snel zacht worden. Vul ze dus pas vlak voor het serveren.
  4. Nog meer brunchrecepten? Volg de link 'brunch' en maak je keuze! Aanraders: dinerbroodjes met zelfgemaakt kipgehaktbrood, speltboterhammetjes met bresaola en truffelmayonaise, chocoladebroodjes met amandelen, zelfgemaakte chocoladepasta en walnotenmuffins met honingglazuur en dadels!

Dinerbroodjes met zelfgemaakt kipgehaktbrood

Speltboterhammetjes met bresaola en truffelmayonaise

Chocoladebroodjes met amandelen

Zelfgemaakte chocoladepasta

Walnotenmuffins met honingglazuur en dadels

    Geen opmerkingen: