Mijn advies: pak het dit jaar eens wat minder conventioneel aan. Ga niet voor een klassiek 3-gangenmenu met voorgerecht, hoofdgerecht en dessert, maar maak een heleboel kleine hapjes en zet die tegelijkertijd op tafel.
Je gasten kunnen ze dan samen delen, sharen. Daarmee is je hippe share-menu een feit! Gezellig!
Hier onder zal ik wat suggesties doen voor een aantal gerechtjes die samen een geweldig share-menu vormen.
Speciaal: het hele menu is vegetarisch! We zitten op dit moment immers midden in de Week zonder vlees. Maar waarom zouden we na deze week - en dus ook tijdens de paasdagen - stoppen met het eten van lekkere vegetarische hapjes?
Uiteraard hoef je de onderstaande lekkernijen niet allemaal te maken, een selectie is ook prima!
Koffiekopjes of kleine glaasjes met een romige soep van geroosterde tomaten en rode puntpaprika's.
Dit is een heerlijk warm soepje om je avond mee te starten.
Liever geen losse amuse vooraf? Zet tussen de andere hapjes een mooie soepterrine op tafel zodat iedereen zichzelf kan bedienen! Volg alle rode linkjes voor dit recept en degene hieronder.
Scones met ingebakken stukjes zongedroogde tomaat en basilicum, besmeerd met een beetje roomboter en belegd met mozzarella.
In plaats van mozzarella kun je ook kiezen voor een romige burrata.
Lekker als hapje op zich, maar ook de combinatie met de soep is fantastisch!
Om bij de kaas te blijven: wat dacht je van een zachte kaasdip met een kruidige, pittige knoflooksmaak?
Verrukkelijk met zelfgebakken flinterdunne Italiaanse toast, die wij hier in huis pizzatoast noemen. Die toast smaakt overigens ook weer lekker bij de soep.
Liever niet zelf aan de slag met brooddeeg? Koop dan gewoon een zak tortillachips of nachos voor bij je kaasdip!
Een klassieker bij de pizzatoast is zelfgemaakte hummus.
Het recept is supermakkelijk en hummus uit eigen keuken is zo veel lekkerder dan die uit de supermarkt! Ook prima voor erbij: vers pitabrood.
Deze Turkse courgettepannenkoekjes zijn zo lekker, dat ze in 2016 zelfs het meest bekeken recept van mijn blog waren!
Maken dus! Serveer ze met een frisse dip.
Mis je nog een aardappelgerecht? Mijn mediterrane krieltjes met zongedroogdetomatenboter zijn een echte aanrader!
Nog zo'n verrukkelijk mediterraan gerechtje: een frisse Italiaanse linzenschotel met tomaat, paprika en venkelzaad.
Serveer de linzen in kleine glaasjes, verrines, voor een feestelijk effect!
Heb je na al deze feestelijke vegetarische hapjes nog een plekje over voor een dessert?
Lekker om tussendoor van te pikken: kruidige gemarineerde olijven.
Heb je na al deze feestelijke vegetarische hapjes nog een plekje over voor een dessert?
Volg dan de link 'desserts' en neus eens rond tussen mijn recepten.
Mijn voorstel gaat in de richting van een fruitig dessert met aardbei.
De eerste voorjaarsaardbeien, bijvoorbeeld de heerlijk zoete lambada's, liggen alweer bij de groenteboer! Eet ze puur of met slagroom of ijs. Of dronken. Dronken? Ja, in een fruitsalade met bosaardbeitjeslikeur! Zo lekker!
De eerste voorjaarsaardbeien, bijvoorbeeld de heerlijk zoete lambada's, liggen alweer bij de groenteboer! Eet ze puur of met slagroom of ijs. Of dronken. Dronken? Ja, in een fruitsalade met bosaardbeitjeslikeur! Zo lekker!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten