Zuiniger omgaan met energie nu de prijzen de pan uit rijzen? Dat kan ook in de
keuken!
Wil je weten hoe?
Zet één of twee keer per week een maaltijd op tafel waar je géén fornuis
en géén pannen voor nodig hebt: maak een géénpansgerecht!
Extra bonus: geenpansgerechten zijn niet alleen energiezuinig. Ze zijn
ook nog eens:
- snel klaar
- supervers en fris van smaak
- licht en gezond
- ideaal voor warme voorjaars- en zomerdagen
- handig voor een makkelijke paaszaterdag of tweede paasdag
- afwasbesparend
Inspiratie nodig? Scrol dan vooral snel door, want ik heb maar liefst 20
recepten voor je voor de allerlekkerste geenpansdagen. In dit blog geef
ik je de eerste 10 recepten. Klik op de rode linkjes boven de foto's.
1. Temperamentvolle
caprese bagels
met romige mozzarella en een vurige Italiaanse tomatensalsa.
3.
Griekse boerensalade met gemarineerde feta
en dikke sneden desembrood of pide. Dip je brood in een schaaltje met goede extra vergine olijfolie, eventueel met wat kruiden en/of knoflook erdoor.
4. Ciabatta met
pittig gemarineerde garnalen
en een
mediterrane salade
van cherrytomaatjes, artisjokkenharten, olijven en verse tuinkruiden.
5. Stokbrood of toast belegd met een
tipsy tonijnsalade
met knapperige rauwkost.
6.
Bagels met gerookte kipfilet, rookamandelen, kant-en-klaar uitgebakken ontbijtspek (in plaats van de
gebakken bacon uit het recept) en honing-mosterdsaus. Lekker erbij: een
vrolijke wortelsalade
op smaak gemaakt met een soortgelijk sausje!
7. Pittige salade van Hollandse garnalen, avocado en tomaat met kleine dinerbroodjes, Turks brood, ciabatta, bagels,
stokbrood of desembrood.
9. Stoere
speltboterhammen met pastrami
en een frisse tonijnsalade met kappertjes. Erbij:
gemarineerde olijven
en kant-en-klare ingelegde artisjokkenharten.
10.
Carpaccio van bresaola
- Italiaans gedroogd rundvlees - met Parmezaanse kaas en walnoten (in plaats
van de - geroosterde - pijnboompitten). Erbij: een lekkere soort brood en een
zomerse kruidensalade.
Volgende keer meer!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten