Het was wel even schrikken, de persconferentie van Rutte en De Jonge gisteren: nog maar één persoon bezoek ontvangen...
Niet dat we hier in huis niet achter dat besluit staan. We hebben onze bubbel
het afgelopen jaar uit eigen beweging al heel klein gehouden. Alleen maar een
handjevol zeer naaste familieleden geniet het voorrecht ons af en toe te mogen
zien en met ons mee te eten. 😉
Maar nét komend weekend hadden we een bijkletsetentje gepland staan met onze
dochter en schoonzoon. Voor het eerst sinds de kerstvakantie.
Ik had een heerlijk pastagerecht op het menu staan.
Tja, dat eten we nu met ons tweetjes, hier.
En zij met hun tweetjes, daar, in hun huis.
Met onze tablets ernaast. Alleen en samen tegelijkertijd! Zo hebben we alle
vier ons etentje én alle vier ons bijkletsmoment. We hebben er ondanks alles
enorm veel zin in!
Het recept heb ik dochterlief al gemaild. Ook geïnteresseerd?
Het gaat om een ovenschotel van pijpmacaroni met een fruitige
tomaat-basilicumsaus en uitgebakken pancetta onder een goudgeel dekentje van
gesmolten mozzarella en Parmezaanse kaas. Mmmmm!
Ga snel naar het recept onder de foto! Buon appetito!
Pasta-ovenschotel met tomaat-basilicumsaus, pancetta en mozzarella
Ingrediënten voor een hoofdgerecht voor 4 à 6 personen (maak dus de helft als
jullie net zoals wij maar met z'n tweetjes zijn):
-
1 portie
tomatensaus met basilicum
(zie mijn eerdere blog)
- 2 dl water
- 200 gram dungesneden pancetta
-
500 gram pijpmacaroni, bijvoorbeeld mezza zita n°17 van De Cecco
- zout of een paar vleesbouillonblokjes
- 1 eetlepel olijfolie voor het invetten van de ovenschaal
- 400 gram mozzarella
- 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
- eventueel nog een handje basilicumblaadjes voor de garnering
Bereiding:
-
Bereid eerst de
tomatensaus met basilicum. Maak de saus iets dunner door er 2 dl water doorheen te roeren.
-
Snijd tijdens het pruttelen van de saus de pancetta in reepjes. Bak ze in
een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur een beetje uit; het
is niet nodig om hierbij olie of boter te gebruiken.
-
Verwarm de oven (bij voorkeur op heteluchtstand) voor tot 200°C.
-
Breek de pijpmacaroni in wat kleinere stukken. Breng in een grote pan een
ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg zout of vleesbouillonblokjes
naar smaak toe. Kook de pasta beetgaar. Proef de pasta en giet hem af als
hij klaar is.
- Vet een ruime lasagneschaal in met olijfolie.
-
Vermeng de pasta met de tomaat-basilicumsaus en de krokante
pancettareepjes.
- Schep de pasta in de ovenschaal.
- Snijd de mozzarella in plakjes. Leg deze bovenop de pasta.
- Strooi de Parmezaanse kaas over het pastagerecht.
-
Bak de pasta-ovenschotel 15 à 20 minuten in de oven totdat de kaas mooi
goudbruin kleurt. Serveer meteen en geniet!
Tips: