dinsdag 8 november 2016

Speltboterhammetjes met bresaola en truffelmayonaise

Wil je graag elk nieuw recept in je inbox ontvangen? Geef je dan nu op voor mijn gratis receptenservice!


Heb je nog een restje truffelmayonaise over van de hapjes van gisteren? Gebruik het dan voor het besmeren van deze luxe sandwiches van speltbrood, belegd met Italiaanse verse bresaola en rucola.


Heerlijk voor je kerstbrunch of -lunch of je zelfgemaakte high tea! Of zomaar, om jezelf eens extra te verwennen!Recept Speltboterhammetjes met verse bresaola en zelfgemaakte truffelmayonaise


Speltboterhammetjes met bresaola en truffelmayonaise


Ingrediënten voor 12 sandwiches:

 • 12 niet te dik gesneden sneetjes speltbrood
 • 2 ons verse bresaola (in dunne plakjes)
 • een handje rucola
 • enkele eetlepels truffelmayonaise (zie blog van gisteren)

Bereiding:

 1. Besmeer de sneetjes brood elk met wat truffelmayonaise.
 2. Beleg 6 sneetjes met een genereuze hoeveelheid bresaola.
 3. Smeer her en der wat toefjes truffelmayonaise op de bresaola. Op deze manier vallen je boterhammetjes straks niet uit elkaar.
 4. Verdeel wat rucola over de sandwiches. Dek ze af met de resterende 6 sneetjes met de sauskant naar beneden.
 5. Snijd de sandwiches elk in 2 stukken. Gebruik hiervoor bij voorkeur een scherp mes zonder karteltjes. Veeg tijdens het snijden het mes af en toe af met een stukje keukenpapier, zodat de snijvlakken van de boterhammetjes mooi ‘schoon’ blijven.
 6. Leg de boterhammetjes op een schaal en dek deze af met huishoudfolie. Plaats de schaal minimaal een halfuur in de koelkast alvorens de sandwiches te serveren. Koud zijn ze het allerlekkerst!

Tips:

 1. Ik gebruikte het speltbrood met zonnebloempitten van Marqt; met stip mijn favoriete speltbrood!Uiteraard kun je deze sandwiches ook maken van andere soorten brood. Kies wel altijd voor een broodsoort met veel smaak, zoals desembrood of boerenbruinbrood. Snijd de korstjes er niet vanaf: zo behouden de boterhammetjes hun rustieke karakter.
 2. Serveertip: prik in elk boterhammetje een cocktailprikker!
 3. Bresaola is gepekeld en gedroogd Italiaans rundvlees. Hoe langer het vlees gedroogd wordt, hoe donkerder de kleur wordt en hoe intenser de smaak. Voor dit gerecht adviseer ik bresaola te gebruiken, die nog vrij jong en daardoor mild van smaak en zacht van structuur is.

Zelfgemaakte truffelmayonaise


  Geen opmerkingen: