Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover: pakjesavond!
Natuurlijk klopt ons hart vol verwachting, nieuwsgierig als we zijn naar wat de Sint ons gaat brengen dit jaar!
Zelf kun je ook een flinke bijdrage leveren aan de gezelligheid van deze speciale avond! En dan denk ik als foodblogger natuurlijk niet in de laatste plaats aan de hapjes 😉
Wil je wat ideeën hebben voor pakjesavondlekkernijen waarmee je je familie en vrienden kunt verrassen? Hier komen mijn 10 Sinterklaas-toppers!
Een saucijzenbroodletter oogst altijd veel succes: bladerdeeg gevuld met heerlijk gekruid gehakt!
Nog meer bladerdeeghapjes, iets pikanter maar niet minder lekker: bladerdeegflapjes gevuld met pikant gehakt en tomaten.
Deze dunne krokante tosti's, op Argentijnse wijze gemaakt, zijn echte allemansvriendjes. Ideaal als tegenhanger van alle zoete Sinterklaaslekkernijen!
Toastjes of kleine dinerbroodjes met zelfgemaakte filet américain doen het ook altijd goed! Veel lekkerder dan de kant-en-klare filet américain uit de supermarkt. En: je maakt hem in een handomdraai!
Als laatste hartige hapje een koud gerechtje: taco tapas met avocadosalsa en gemarineerde garnalen. Een traktatie voor elke foodie!
Geen pakjesavond zonder kruidnootjes! Deze kruidnootjes maak je zelf met de kinderen in afwachting van Sint en Piet. Gezellig! En ze zijn superlekker: heerlijk bros en smaakvol!
Nog een gerechtje met speculaaskruiden: speculaasmuffins. Deze zijn heerlijk luchtig en sappig. Het kaneelglazuur en de krokante amandeltjes maken ze nog lekkerder!
Deze zelfgebakken ontbijtkoeken met hun kruidige smaak mogen niet ontbreken op je pakjesavond. Snijd ze in dunne plakjes en besmeer die met een likje roomboter. Mmmmm!!
De bodempjes van deze schattige mini-appeltaartjes lijken een beetje op speculaas: het zijn kaneelkoekjes. Je belegt ze met een verrukkelijke appelvulling. En natuurlijk hoort daar een forse dot slagroom bovenop!
Voor de liefhebbers van een winterse cake nog een recept voor een smeuïge walnotentulband. Hier krijg je gegarandeerd veel complimenten voor!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten