Na bestudering van de menukaart valt onze keuze niet zelden op een speciaal broodje of een luxe sandwich. Pure verwennerij! Vandaar dat wij dit soort broodjes 'verwenbroodjes' noemen!
Jullie kennen ze vast: de rijk belegde bagels of ciabatta's, de clubsandwiches, de quesadillas...
Ook thuis trakteren we onszelf regelmatig op zo'n restaurant-verwenbroodje. Aan lekkere recepten geen gebrek! Ben je nieuwsgierig naar onze toprecepten? Bekijk ze hieronder allemaal!
Tip: de meeste recepten zijn ook geschikt voor een lichte avondmaaltijd. Waar je natuurlijk weer buiten van geniet! 😉😋
1. Laat ik met onze favoriete bagel beginnen: die beleggen we met gerookte kip, bacon, rookamandelen en honing-mosterdsaus!
Deze verrukkelijke bagel staat binnen een kwartier op tafel. Je tuintafel natuurlijk!
Maar psst! Als ik heel eerlijk ben: in de winter snoepen we hier ook af en toe van...
Maar psst! Als ik heel eerlijk ben: in de winter snoepen we hier ook af en toe van...
2. Nog een keer kip, maar dan heel anders: krokant gegrild! Deze clubsandwich met kip, bacon, tomaat en twee snelle sausjes is echt fantastisch!
Als je bbq gereed staat, zou je de kip en de bacon ook kunnen barbecueën. En anders gaan ze gewoon in de grillpan. Zomers genieten!
3. Geen gewone tosti's, maar flinterdunne Argentijnse tosti's! Mét een spicy en smoky barbecuesaus, die je zelf maakt!
Hoe vaak bestel jij een tosti op een terras? Wij eigenlijk best vaak!
Meestal krijgen we dan een 'gewone' Hollandse tosti met daarnaast een schaaltje met ketchup.
Ik wil niet onbescheiden zijn, maar dat kunnen we zelf beter! Deze Argentijnse tosti's zijn flinterdun, ze hebben geen korstjes en ze zijn lichtpikant door de pimentón, gerookt Spaans paprikapoeder.
We dippen onze tostados de jamón y queso, zoals ze officieel heten, het liefst in een pikante zelfgemaakte bbq-saus. Bonus: deze saus maak je binnen 3 minuten!
4. Quesadillas, dat zijn ook tosti's! Maar dan gemaakt van tortillas.
In deze geweldige quesadillas gaat niet alleen kaas, maar ook kruidig Mexicaans gehakt. Daarbij hoort natuurlijk een schaaltje versgemaakte salsa! Binnen een halfuur tover je de Mexicaanse zon tevoorschijn op je eigen terras!
5. Dol op een broodje hamburger? Probeer dan eens deze tartaarburgers met avocadosalsa!
Een mals - en mager - tartaartje, medium of medium-rare gebakken; een krokant geroosterd broodje; versgemaakte salsa met tomaat, chilipeper en heel veel zachte avocadoblokjes... Een match made in heaven! En heerlijk zomers!
6. Om het af te leren: nog een broodje hamburger. Alhoewel, een broodje? Meer een hamburgersandwich!
Geen hamburger op een broodje dus, maar tussen twee sneetjes lichtgeroosterd (spelt)brood.
Het garnituur? Gesmolten rucolakaas (je kunt ook een andere niet te oude kaas nemen), krokant uitgebakken ontbijtspek, een paar knapperige blaadjes little gem en een lichtpikante hamburgersaus met sweet-bitesnippers!
7. Hou je ervan om zelf verwenbrood te bakken? Bak dan eens een Italiaanse focaccia en beleg deze met gerookte zalm, olijven, rucola en citroenmayonaise!
Dit is echt een traktatie. Een feestelijkere buitenlunch kun je je bijna niet voorstellen!
8. Heerlijk: saucijzenbroodjes! Maar bak je ze weleens zelf? Het recept voor deze kalfssaucijzenbroodjes met pistachenootjes is supermakkelijk!
Je kunt deze broodjes warm of koud eten; ze zijn altijd lekker! Ik bak ze vaak een dag voordat ik op stap ga en neem ze mee in mijn picknickmand!
Eet je ze liever bij de warme maaltijd? Dat kan ook! Geef er dan een krokante blokjessalade of een zomerse kruidensla bij!
9. De uitsmijter van vandaag? Dat is geen uitsmijter dus. Maar een broodje omelet! Dinerbroodjes met kruidenomelet en Zeeuws spek om precies te zijn.
Deze broodjes zijn niet alleen superlekker. Ze zijn ook nog eens snel en makkelijk te maken! Ook deze gaan regelmatig mee als we gaan picknicken!
Toegift:
- 10 snelle gerechten voor warme dagen: sta niet te lang in die hete keuken!
- 6 koele gerechten voor warme dagen: zonder hete pannen!
- nog 6 koele gerechten voor warme dagen: zonder hete pannen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten