donderdag 25 juli 2019

9x zomerse verwenbroodjes: makkelijk en ook een beetje luxe!

Wat is er gezelliger dan op een mooie zomerdag neer te strijken op een zonnig terras?! Zeker rond lunchtijd zijn wij daar wel voor te porren. Dan bestellen we een verkoelend drankje én natuurlijk een heerlijk zomergerecht!

Na bestudering van de menukaart valt onze keuze niet zelden op een speciaal broodje of een luxe sandwich. Pure verwennerij! Vandaar dat wij dit soort broodjes 'verwenbroodjes' noemen!

Jullie kennen ze vast: de rijk belegde bagels of ciabatta's, de clubsandwiches, de quesadillas...

Ook thuis trakteren we onszelf regelmatig op zo'n restaurant-verwenbroodje. Aan lekkere recepten geen gebrek! Ben je nieuwsgierig naar onze toprecepten? Bekijk ze hieronder allemaal!

Tip: de meeste recepten zijn ook geschikt voor een lichte avondmaaltijd. Waar je natuurlijk weer buiten van geniet! 😉😋


Recepten 9x zomerse verwenbroodjes: makkelijk en ook een beetje luxe!


1. Laat ik met onze favoriete bagel beginnen: die beleggen we met gerookte kip, bacon, rookamandelen en honing-mosterdsaus!


Deze verrukkelijke bagel staat binnen een kwartier op tafel. Je tuintafel natuurlijk!

Maar psst! Als ik heel eerlijk ben: in de winter snoepen we hier ook af en toe van...


Recept Bagels met gerookte kip, bacon en rookamandelen


2. Nog een keer kip, maar dan heel anders: krokant gegrild! Deze clubsandwich met kip, bacon, tomaat en twee snelle sausjes is echt fantastisch!


Als je bbq gereed staat, zou je de kip en de bacon ook kunnen barbecueën. En anders gaan ze gewoon in de grillpan. Zomers genieten!


Recept De allerlekkerste clubsandwich: met gegrilde kip en bacon


3. Geen gewone tosti's, maar flinterdunne Argentijnse tosti's! Mét een spicy en smoky barbecuesaus, die je zelf maakt!


Hoe vaak bestel jij een tosti op een terras? Wij eigenlijk best vaak! 

Meestal krijgen we dan een 'gewone' Hollandse tosti met daarnaast een schaaltje met ketchup. 

Ik wil niet onbescheiden zijn, maar dat kunnen we zelf beter! Deze Argentijnse tosti's zijn flinterdun, ze hebben geen korstjes en ze zijn lichtpikant door de pimentón, gerookt Spaans paprikapoeder. 

We dippen onze tostados de jamón y queso, zoals ze officieel heten, het liefst in een pikante zelfgemaakte bbq-saus. Bonus: deze saus maak je binnen 3 minuten!


Recept Dunne Argentijnse tosti's met barbecuesaus



Recept Spicy en smoky barbecuesaus voor bij je tosti's


4. Quesadillas, dat zijn ook tosti's! Maar dan gemaakt van tortillas. 


In deze geweldige quesadillas gaat niet alleen kaas, maar ook kruidig Mexicaans gehakt. Daarbij hoort natuurlijk een schaaltje versgemaakte salsa! Binnen een halfuur tover je de Mexicaanse zon tevoorschijn op je eigen terras!


Recept Geweldige quesadillas: met Mexicaans gehakt!



Recept Versgemaakte Mexicaanse salsa


5. Dol op een broodje hamburger? Probeer dan eens deze tartaarburgers met avocadosalsa!


Een mals - en mager - tartaartje, medium of medium-rare gebakken; een krokant geroosterd broodje; versgemaakte salsa met tomaat, chilipeper en heel veel zachte avocadoblokjes... Een match made in heaven! En heerlijk zomers!


Recept Hamburger anders: met tartaar en avocado-tomaat-salsa


6. Om het af te leren: nog een broodje hamburger. Alhoewel, een broodje? Meer een hamburgersandwich!


Geen hamburger op een broodje dus, maar tussen twee sneetjes lichtgeroosterd (spelt)brood.

Het garnituur? Gesmolten rucolakaas (je kunt ook een andere niet te oude kaas nemen), krokant uitgebakken ontbijtspek, een paar knapperige blaadjes little gem en een lichtpikante hamburgersaus met sweet-bitesnippers!


Recept Hamburger anders: op toast met sweet-bitesaus


7. Hou je ervan om zelf verwenbrood te bakken? Bak dan eens een Italiaanse focaccia en beleg deze met gerookte zalm, olijven, rucola en citroenmayonaise! 


Dit is echt een traktatie. Een feestelijkere buitenlunch kun je je bijna niet voorstellen!


Recept Versgebakken focaccia met gerookte zalm, olijven en rucola


8. Heerlijk: saucijzenbroodjes! Maar bak je ze weleens zelf? Het recept voor deze kalfssaucijzenbroodjes met pistachenootjes is supermakkelijk!


Je kunt deze broodjes warm of koud eten; ze zijn altijd lekker! Ik bak ze vaak een dag voordat ik op stap ga en neem ze mee in mijn picknickmand!

Eet je ze liever bij de warme maaltijd? Dat kan ook! Geef er dan een krokante blokjessalade of een zomerse kruidensla bij!


Recept Saucijzenbroodjes uit eigen oven: van kalfsgehakt met pistachenootjes





Recept Zomerse blokjessalade in prachtige kleuren



Recept Zomerse kruidensla


9. De uitsmijter van vandaag? Dat is geen uitsmijter dus. Maar een broodje omelet! Dinerbroodjes met kruidenomelet en Zeeuws spek om precies te zijn.


Deze broodjes zijn niet alleen superlekker. Ze zijn ook nog eens snel en makkelijk te maken! Ook deze gaan regelmatig mee als we gaan picknicken!


Recept Dinerbroodjes met Zeeuws spek en kruidenomelet


Toegift:


Misschien kun je nog meer snelle en makkelijke recepten voor de zomer gebruiken. Bekijk dan ook eens de volgende lijstjes die ik opstelde:

Recepten 10 snelle en makkelijke gerechten voor warme dagen


Recepten 6x koele recepten voor warme dagen


Nog eens 6 koele recepten voor warme dagen

Geen opmerkingen: