En jij? Maak jij je sauzen voor bij de BBQ ook liever zelf?
Dan komt dit blog goed van pas! Want ik heb hier mijn allerlekkerste BBQ-sausjes en -salsas op een rij gezet. Er zit vast iets voor je tussen!
Tip!
Valt het weer tegen of lees je dit blog sowieso in de winter? Al deze sausjes zijn ook erg lekker als je gaat gourmetten of steengrillen!
1. Onze BBQ-topper: mijn spicy and smoky 3 minute BBQ sauce!
Ik overdrijf niet: je maakt deze barbecuesaus echt in 3 minuten. En lekker dat hij is!
2. De bekendste Argentijnse salsa: chimichurri!
Deze lichtpikante en zeer smaakvolle salsa mag eigenlijk bij geen enkele BBQ ontbreken. Bonus: hij is hartstikke gezond met al zijn kruiden en groenten!
3. We blijven nog even in de salsa-hoek: deze Mexicaanse salsa is echt fantastisch!
Tomaat, chilipeper, knoflook, limoen, koriander: samen maken ze van deze salsa een feestje! Ideaal voor bij je Mexicaanse BBQ-fiesta!
4. Maak je salsa extra speciaal door er zachte, romige avocadoblokjes aan toe te voegen. Deze salsa noem je natuurlijk avocadosalsa!
Wij maakten deze salsa in het verleden met avocado's uit eigen tuin. Genieten!
Zoals je op de foto ziet, smaakt hij voortreffelijk op een krokant geroosterd broodje met malse tartaar.
5. Deze frisse saus met knapperige sweet bites noem ik 'hamburgersaus'.
Maar je kunt hem net zo goed bij allerlei andere soorten vlees, vis of kip eten.
6. Bij elke BBQ hoort ook een goede knoflooksaus!
Deze saus met heel veel verse tuinkruiden is misschien wel de allerlekkerste in zijn soort!
7. Zelfgemaakte Spaanse mayonaise: deze saus moet je ooit eens geproefd hebben!
In deze saus zit geen mayonaise uit een pot. Je maakt hem helemaal zelf met de allerlekkerste ingrediënten: gepofte knoflook, gefruite sjalotjes, zongedroogdetomatentapenade, pimentón, olijfolie, verse eierdooiers en nog meer!
8. Pure luxe bij je BBQ: versgemaakte truffelmayonaise!
Als je niet kiest voor hamburgers, worstjes of speklapjes, maar voor een luxe steak, dan hoort daar ook een luxe saus bij. Deze truffelmayonaise tilt je barbecuefeestje naar een hoger niveau!
9. Serveer ook eens een tapenade bij je BBQ. Deze tapenade van zwarte olijven en geroosterde pijnboompitten is verrukkelijk!
Vooral bij gegrilde kip is deze tapenade een topper. En natuurlijk kan hij ook prima op een toastje of een sneetje stokbrood. Bijvoorbeeld als je nog zit te wachten tot de grillgerechten klaar zijn...
10. Oriëntaals barbecueën? Niet zonder deze pikante Chinese saus!
Dit is de enige saus van mijn lijstje die warm is. Je maakt hem met onder andere hoisin sauce, gembersiroop, knoflook, chilipeper en Chinees 5-kruidenpoeder. Verrukkelijk bij allerlei soorten gegrild varkensvlees. Wij vinden hem vooral erg lekker bij krokant gegrilde speklapjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten