Stel de overgang naar het 'normale' Hollandse leven dan nog even uit: éét minstens nog een weekje Italiaans! Zo waan je je bij elke maaltijd weer terug in die knusse trattoria of op dat romantische terrasje onder de Italiaanse zon.
Hieronder vind je een compleet Italiaans weekmenu met heerlijk zomerse recepten. Klik op de rode linkjes om alle recepten te bekijken.
Nog langer dan 7 dagen Italiaans eten? Ook dat kan! Volg de link 'Italiaans recept' voor alle Italiaanse recepten op dit blog!
Buon appetito!
Zondag
Carpaccio van bresaola, Italiaans gedroogd rundvlees
Botermals draadjesvlees in een Italiaanse tomatensaus
In de oven geroosterde aardappeltjes (recept zonder kummel, eventueel met tijm)
Luchtige frambozenmousse
Maandag
Italiaanse linzenschotel met tomaat, paprika en venkelzaad (je zou hier eventueel nog spiesjes van lamsgehakt met venkelzaadjes bij kunnen geven)
Dinsdag
Pasta met gegrilde kip, semi-gedroogde tomaatjes, olijven en pijnboompitten
Woensdag
Italiaanse tomatenbouillon met oventomaatjes, olijven en basilicum
Scones met zongedroogde tomaten en basilicum, belegd met mozzarella
Donderdag
Pasta met tomaat-paprikasaus en kruidige kalfsgehaktballetjes
Vrijdag
Dunne varkensfiletlapjes met Italiaanse marsalasaus (gebruik alleen het recept voor de marsalasaus en vervang de kalfshamburgers in het recept door dunne varkensfiletlapjes, die je bestuift met wat bloem (en zout en peper) en braadt in olijfolie)
Krokante in olijfolie gebakken krieltjes (vervang het ganzenvet in het recept door olijfolie)
Geroerbakte bimi met tijm
Zaterdag
Vitello-tonnato-burgers: kalfshamburgers met tonijnmayonaise
Geen opmerkingen:
Een reactie posten