dinsdag 21 augustus 2018

Italiaans weekmenu: nog 7 dagen vakantiegevoel!

Ben je net terug van een reis naar Italië en kun (of wil!) je nog niet helemaal vaarwel zeggen tegen dat relaxte mediterrane vakantiegevoel?

Stel de overgang naar het 'normale' Hollandse leven dan nog even uit: éét minstens nog een weekje Italiaans! Zo waan je je bij elke maaltijd weer terug in die knusse trattoria of op dat romantische terrasje onder de Italiaanse zon.

Hieronder vind je een compleet Italiaans weekmenu met heerlijk zomerse recepten. Klik op de rode linkjes om alle recepten te bekijken. 


Nog langer dan 7 dagen Italiaans eten? Ook dat kan! Volg de link 'Italiaans recept' voor alle Italiaanse recepten op dit blog!


Buon appetito!



Recepten Italiaans weekmenu: nog 7 dagen vakantiegevoel!

Zondag


Carpaccio van bresaola, Italiaans gedroogd rundvlees
Botermals draadjesvlees in een Italiaanse tomatensaus
In de oven geroosterde aardappeltjes (recept zonder kummel, eventueel met tijm)
Luchtige frambozenmousse


Carpaccio van bresaola, Italiaans gedroogd rundvlees



Botermals draadjesvlees in een Italiaanse tomatensaus



In de oven geroosterde aardappeltjes



Luchtige frambozenmousse


Maandag


Italiaanse linzenschotel met tomaat, paprika en venkelzaad (je zou hier eventueel nog spiesjes van lamsgehakt met venkelzaadjes bij kunnen geven)


Italiaanse linzenschotel met tomaat, paprika en venkelzaad



Spiesjes van lamsgehakt met venkelzaadjes


Dinsdag


Pasta met gegrilde kip, semi-gedroogde tomaatjes, olijven en pijnboompitten


Pasta met gegrilde kip en semi-gedroogde tomaatjes



Woensdag


Italiaanse tomatenbouillon met oventomaatjes, olijven en basilicum
Scones met zongedroogde tomaten en basilicum, belegd met mozzarella


Italiaanse tomatenbouillon met oventomaatjes, olijven en basilicum


Scones met zongedroogde tomaten en basilicum, belegd met mozzarella


Donderdag


Pasta met tomaat-paprikasaus en kruidige kalfsgehaktballetjes


Pasta met tomaat-paprikasaus en kruidige kalfsgehaktballetjes


Vrijdag


Dunne varkensfiletlapjes met Italiaanse marsalasaus (gebruik alleen het recept voor de marsalasaus en vervang de kalfshamburgers in het recept door dunne varkensfiletlapjes, die je bestuift met wat bloem (en zout en peper) en braadt in olijfolie)
Krokante in olijfolie gebakken krieltjes (vervang het ganzenvet in het recept door olijfolie)
Geroerbakte bimi met tijm


Krokante in olijfolie gebakken krieltjes


Zaterdag


Vitello-tonnato-burgers: kalfshamburgers met tonijnmayonaise


Vitello tonnato burgers

Geen opmerkingen: