Ze zijn er weer: Hollandse kersen! Voor mij echt het allerlekkerste seizoensfruit. Geef mij een pondje Hollandse kersen en ik ben gelukkig! Die eet ik zo uit het vuistje op.
Maar dat is niet de enige manier waarop ik van kersen geniet. Ik kokkerel er ook graag mee: pannenkoeken met verse kersen, chocoladetaart met kersen, scones met kersen, kersenclafoutis. Allemaal even lekker!
Benieuwd naar mijn allerbeste kersenrecepten? Ik heb ze hieronder voor je op een rijtje gezet! Welk recept is jouw favoriet?
1. Misschien is dit wel míjn favoriet: Franse kersenclafoutis met geroosterde amandeltjes!
Ik maak hem het allerliefst met dikke, sappige, zoete Kordia-kersen. Daarvoor moet je misschien nog even wachten; de Kordia is een late kersensoort. Kies in elk geval voor een echt zoete kers.
2. De chocolade-desserttaart met rood zomerfruit staat in elk geval in mijn top 3!
Het liefst zou ik hem willen maken met alleen maar kersen, dat zal je niet verwonderen. Maar ik moet eerlijk toegeven: het andere, iets fris-zuurdere fruit, zorgt wel voor een perfecte balans tussen zoet en fruitig!
De taart ziet er superfeestelijk en speciaal uit. En dat terwijl hij stiekem heel makkelijk is om te maken. Meteen doen, zou ik zeggen!
3. Nog zo'n decadent dessert: chocoladeflensjes met verse kersen en stracciatellaroomijs
Dit moet je echt serveren als je deze zomer een speciaal etentje geeft. Geen gast die hier weerstand tegen kan bieden...
4. Hollandse kersen bij je Engelse high tea: scones met verse kersen, kersenjam en room
Bij een high tea of afternoon tea horen scones; daar is geen twijfel over mogelijk. Maar met die scones kun je oneindig variëren. Deze high tea scones met verse kersen zijn superzomers en verschrikkelijk lekker. Een aanrader!
5. Hetzelfde idee als de scones, maar dan met pannenkoekjes: luchtige minipannenkoekjes met Hollandse kersen en room
Serveer deze kleine pareltjes bij het ontbijt - over the top decadent, vind je niet? - of bij een brunch of high tea. Of natuurlijk 'gewoon' als dessert. Ook leuk als onderdeel van een zomers grand dessert!
6. Een snel toetje met kersen: trifles van chocoladecake, slagroom en rood fruit.
Heb je een restje chococladecake over? Dan is dit dessert heel snel klaar. Geen restje? Je kunt er zelfs een kant-en-klaar gekochte cake voor gebruiken. Varieer met het fruit als je dat wilt, maar vergeet natuurlijk de kersen niet!
7. De allerlekkerste wentelteefjes serveer je met rood fruit! En je maakt ze van luchtig, zoet briochebrood.
Need I say more?
Ja, misschien wel: geef er vanilleroomijs bij. Liefst zelfgemaakt met echte vanille. Een toptoetje!
8. En als uitsmijter: de taart natuurlijk! Een feestelijke chocoladetaart met slagroom en heel veel verse kersen!
Een echte zomerfeesttaart van luchtige chocoladebiscuit - met echte chocolade door het beslag - slagroom, kirsch, krokante chocoladeplakjes en kersen, kersen, kersen!
Wanneer trakteer jij hierop?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten