donderdag 13 december 2018

Mediterraan kerstmenu voor echte smulpapen!

πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„

Een kerstmenu met uitgesproken mediterrane smaken, heerlijk toch?! Wat mij betreft hoef je met het onderstaande menu zelfs niet te wachten tot de kerst: je mag me hier de komende nacht al voor wakker maken!

Maar goed, als je op deze blogpagina terechtkomt, zul je wel - druk, druk, druk - met de kerstvoorbereidingen bezig zijn. En zal het zeker niet de bedoeling zijn om mij in mijn pyjama te ontvoeren naar een tafel overladen met schalen vol ensalada rusa, Italiaanse tomatenbouillon, kruidige varkenshaasspiesjes in wittewijnroomsaus en cappuccino-ijs...

Dus waar wacht je nog op? Laat je verleiden door mijn mediterrane kerstrecepten (volg de rode linkjes hieronder), lik in gedachten je lippen al af en nodig je gasten uit!

Ik wens je fantastische kerstdagen!!


πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„


Recepten Mediterraan kerstmenu voor echte smulpapen!


Koud voorgerecht


Ensalada rusa con atΓΊn: kruidige Spaanse aardappelsalade met tonijn


Misschien wel de allerlekkerste Spaanse salade! Gebruik een bakring om mooie 'taartjes' te maken op grote borden. Dat ziet er superfeestelijk uit toch?!


Ensalada rusa con atΓΊn


Soep


Italiaanse tomatenbouillon met oventomaatjes, olijven en basilicum


Deze fruitige, lichte soep heeft prachtige kerstkleuren: rode tomaten en groene basilicumblaadjes. Vrolijk! En waar je misschien nog vrolijker van wordt is de korte bereidingstijd. Ideaal!


Italiaanse tomatenbouillon met oventomaatjes, olijven en basilicum


Hoofdgerecht


Italiaanse varkenshaasspiesjes met parmaham en salie geserveerd met een romige wittewijnsaus


Gebakken aardappeltjes of


Aardappelpuree met olijfolie


Geroerbakte bimi met tijm


Rood met groene salade van gegrilde aspergepuntjes, haricots verts en tomaat


Ik weet het: de Italianen zelf serveren hun vleesgerecht meestal niet met aardappels. Maar de combinatie van de varkenshaasspiesjes met gebakken aardappeltjes of aardappelpuree is zo lekker! Kies zelf maar voor welke optie je gaat. Ga je voor de puree, maak dan het standaardrecept en vervang de roomboter door een fikse scheut extra vergine olijfolie. Smullen!

Omdat je tijdens de kerstdagen waarschijnlijk meer dan vier eters hebt, kun je ook meerdere groentegerechten serveren. Zo kan ieder zijn eigen keuze maken. Ik adviseer een warm en een koud gerecht, maar natuurlijk kun je hiervan afwijken als je dat wilt. 


Italiaanse varkenshaasspiesjes met parmaham en salie



Gebakken aardappeltjes



Aardappelpuree



Salade van gegrilde groene aspergepuntjes, haricots verts en tomaat


Dessert


Een lekker kopje cappuccino-ijs


Als afsluiting van je kerstdiner zet je elke gast een kopje koffie met slagroom en geschaafde chocolade voor. Althans zo lijkt het... Maar de koffie is wel erg koud. Verrassing: onder het laagje slagroom bevinden zich een paar bolletjes romig cappuccino-ijs! Genieten!


Een lekker kopje cappuccino-ijs



Een lekker kopje cappuccino-ijs

Geen opmerkingen: