dinsdag 20 november 2018

Snel en makkelijk kerstmenu met kalkoen in dille-roomsaus

πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„

Herken jij dit? Het aantal gasten dat je verwacht voor de komende feestdagen is omgekeerd evenredig aan de hoeveelheid tijd die je ter beschikking hebt. Met andere woorden: er komen veel gasten en je hebt bijna geen tijd om te koken...

In dat geval ben je op zoek naar een kerstmenu, dat je makkelijk voor veel mensen kunt maken, dat weinig tijd kost Γ©n dat toch verschrikkelijk lekker en representatief is.

Pieker niet langer, zou ik zeggen. Het onderstaande menu voldoet aan al deze wensen!

Bovendien gaat het ook  nog eens uit van superfeestelijke kerstingrediΓ«nten - zalm, luxe vleeswaren, kalkoen, chocoladedessert - waar iedereen van houdt. Volg de rode linkjes hieronder voor alle recepten.

Mijn advies: plan dit snelle en makkelijke kerstmenu meteen in!!

Ik wens je prettige en ontspannen kerstdagen!


πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„

Recepten Snel en makkelijk kerstmenu met kalkoen in dille-roomsaus

Amuse of borrelhapje


Zalige zalmhapjes: romige zalmsalade in krokante cups


De zalmvulling voor je saladecups is klaar binnen 15 minuten. Gegarandeerd! Ondertussen rooster je de hazelnoten voor het garnituur (noodzakelijk is dat niet; je zalmhapjes zijn ook zalig zonder noten). Bewaar je zalmsalade afgedekt in de koelkast totdat je gasten komen. Vul dan snel een schaal vol met cupjes en... geniet!

Ben  je geen fan van saladecups? Serveer je zalmsalade dan eens in kleine krokante slablaadjes of maak er een aantal elegante verrines mee! Hieronder vind je ook foto's voor deze alternatieven. Die zien er verrukkelijk uit, toch?!


Zalige zalmhapjes



Slawraps gevuld met romige zalmsalade



Feestelijke verrines met romige zalmsalade


Voorgerecht


Carpaccio van bresaola, Italiaans gedroogd rundvlees


Restaurants zetten vaak een carpaccio op hun menu. Gasten vinden dat heerlijk Γ©n het kost de kok niet veel tijd om het gerecht te maken. Een win-win dus! 

Leer van deze restaurants en kies zelf ook voor een carpaccio. Maar dan wel een heel speciale. Deze is gemaakt van Italiaanse bresaola en gegarneerd met geroosterde pijnboompitten, Parmezaanse kaas en rucola. Delizioso!


Carpaccio van bresaola


Hoofdgerecht


Kalkoenschnitzels in dille-roomsaus


In de oven geroosterde aardappeltjes 


Geroerbakte bimi met tijm


Wil je met kerst graag kalkoen serveren, maar is urenlang wachten totdat dat grote beest helemaal gaar geroosterd is niet echt de bedoeling? Kies dan voor supergebruiksvriendelijke, dunne kalkoenschnitzels.

Het braden ervan duurt maar een paar minuten, zeker als je met meerdere pannen tegelijk werkt. Daarna roer je de aanbaksels los met room en dille en in een handomdraai heb je een verrukkelijke saus. Je gasten gaan hiervan genieten. Zeker weten!

Ik serveer deze kalkoenschnitzels vaak met versgebakken frietjes, maar voor een grote groep mensen is dat niet zo handig. Rooster daarom (ruim) voor je kerstdiner ±2 ons aardappeltjes per persoon in de oven (volg het recept, maar laat de kummel weg). Opwarmen is heel makkelijk en je hebt er geen omkijken naar: schep de aardappeltjes om met een paar eetlepels koud water (tegen uitdrogen) en schuif je bakplaat nog ongeveer 10 minuten in de hete oven (afhankelijk van hoever je aardappels zijn afgekoeld).

Als je voor je kerstdiner de bimi al wast en snijdt, hoef je die op het moment suprΓͺme alleen nog maar een paar minuten te roerbakken. Dat kan tegelijkertijd met het maken van de dille-roomsaus.

Je hoeft je gasten niet lang alleen te laten voor dit feestelijke hoofdgerecht. Helemaal top!


Kalkoenschnitzels in dille-roomsaus



Heerlijke aardappeltjes uit de oven


Dessert


Trifles van chocoladecake, rood fruit en slagroom


Slagroom kloppen, fruit schoonmaken, chocoladecake in blokjes snijden... en dan kun je meteen je dessertglazen vullen. Makkelijker kan ik het niet maken! En bijna ook niet lekkerder!

In het recept voor de trifles vind je een link naar een recept voor een overheerlijke chocoladecake, mocht je die zelf willen bakken. Maar natuurlijk kun je ook naar een goede banketbakker gaan en een lekkere cake kopen.

Dit makkelijke en snelle kerstdessert is zo lekker, dat je gasten vast om een tweede portie gaan vragen...


Trifles met chocoladecake, rood fruit en slagroom

Geen opmerkingen: