woensdag 15 november 2017

Kalkoenschnitzels met dille-roomsaus: genieten in kerstsfeer!

Makkelijk en snel. Ook tijdens de kerstdagen ben je soms op zoek naar recepten die aan deze twee kwalificaties voldoen. En dan moet het ook nog eens uitzonderlijk lekker, speciaal én feestelijk zijn.


Bingo! Zo'n recept ben je nu tegen het lijf gelopen. Beter nog: het is zelfs een recept met kalkoen. Kerstachtiger kun je het bijna niet krijgen!


Met deze kalkoenschnitzels in dille-roomsaus maak je gegarandeerd indruk op je gasten!


Recept Kalkoenschnitzels met dille-roomsaus: genieten in kerstsfeer!


Vraag je poelier om de kalkoenfilet in dunne lapjes te snijden. Als je die braadt zijn ze in no time klaar. Vervolgens roer je de aanbaksels los met room en een fikse portie verse dille. Nog wat kruiden erbij en... je hebt een verrukkelijke saus!

Tips voor bijgerechten: verse zelfgemaakte friet en een frisse groentemelange van haricots verts, erwtjes en artisjokkenharten. Voor een kerstdiner om nooit te vergeten!


Zelfgemaakte verse friet



Feestelijke groentemelange met artisjokken, haricots verts en erwtjes



Feestelijke kalkoenschnitzels met dille-roomsaus


Ingrediënten voor een hoofdgerecht voor ±6 personen:
  • 1 kg dunne kalkoenschnitzels (kant-en-klaar voorgesneden door de poelier)
  • enkele eetlepels vloeibare margarine
  • enkele eetlepels kipkruiden (naar smaak; hier is al zout aan toegevoegd)
  • ±1 theelepel mild kerriepoeder (naar smaak)
  • een forse bos verse dille, fijngehakt
  • 1/2 liter slagroom, ongeklopt en ongezoet
Bereiding:
  1. Neem het vlees een halfuur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.
  2. Braad de kalkoenschnitzels in wat hete  margarine goudbruin en gaar. Dat neemt maar een paar minuten in beslag. Kruid de kalkoen halverwege met kipkruiden en de helft van het kerriepoeder. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. 
  3. Schenk de room in de pan bij de aanbaksels. Verwarm het geheel en laat de room een beetje inkoken.
  4. Maak de saus op smaak met veel verse dille, de rest van het kerriepoeder en nog wat kipkruiden. Proef goed of er voldoende kruiden in de saus zitten; hij mag niet te flauw zijn. 
  5. Serveer de kalkoenschnitzels met de saus. Garneer eventueel met een paar takjes dille.

Tip:

Wil je je kerstmenu compleet maken met ook een makkelijk voorgerecht en een snel dessert? Ik stel tomaatjes gevuld met garnalensalade voor en een dronken aardbeien-appelsalade. Allemaal even
lekker!

Tomaatjes gevuld met een lichtpikante garnalensalade


Dronken aardbeien-appelsalade


    Geen opmerkingen: