maandag 27 november 2017

Tien topgerechtjes waar de Sint van smult (en jij ook!)

Hoor, wie klopt daar kinderen?


Verwacht je dat de Sint je dit jaar persoonlijk een bezoek komt brengen? Ontvang de goedheiligman dan in stijl, met een tafel vol met lekkere gerechtjes! 


Waait de wind toch iets te hard door de bomen naar de smaak van Sinterklaas? Er is niets op tegen je gezin en jezelf tijdens het heerlijkste avondje van het jaar eens uitgebreid te verwennen, ook zonder Sint!

In elk geval vind je op dit blog voldoende recepten om Sinterklaasavond culinair tot een succes te maken. Om je op weg te helpen, wil ik wel een paar suggesties doen. Maar maak zelf je keuze!

Ik wens je veel kook- bak- en snoepplezier! En natuurlijk hoop ik dat Piet een grote zak met cadeautjes bij je achterlaat!


Saucijzenbroodletter voor het heerlijke avondje


Eén van de lekkerste hartige traktaties voor pakjesavond: een bladerdeegletter gevuld met kruidig gehakt. Smullen voor groot en klein!


Quesadillas met Mexicaans gehakt en versgemaakte salsa


Nog honger na de saucijzenbroodletter? Deze quesadillas met Mexicaans gehakt stillen de ergste trek én ze zijn superlekker!


Spaanse gehaktballetjes met gerookt paprikapoeder en sherry


Wil je je vrienden verrassen met een lekkere tapa uit het land van de Sint? Denk dan eens aan deze verrukkelijke Spaanse gehaktballetjes!


Tapa-soep: romige tomaat-paprikasoep in een klein kopje


Een klein kopje soep, dat je in glaasjes of koffiekopjes serveert als een soort tapa, dat vindt iedereen lekker! De tomaat-paprikasoep kun je eerder op de dag al maken; je hoeft hem alleen nog maar op te warmen.


Tapenade met geroosterde pijnboompitjes


Deze tapenade met pijnboompitten kun je de hele avond op tafel laten staan. Geef er toastjes of soepstengels bij. Of misschien bak je wel de krokante kipschnitzeltjes uit het recept...


De allerlekkerste kruidnootjes


Wie zoet is krijgt lekkers. En dat lekkers mag zelf natuurlijk ook zoet zijn. Gezellig om een paar dagen eerder al te bakken met de kinderen: brosse roomboterkruidnootjes met je eigen specerijenmengsel. Deze verse kruidnootjes zijn zo veel lekkerder dan die uit de supermarkt!


Speculaasmuffins horen erbij op Sinterklaasavond!


Wil je eens sinterklaasgebak dat een beetje anders dan anders is? Bak dan deze speculaasmuffins! Ze zijn licht kruidig, superluchtig en heerlijk sappig. Het kaneelglazuur zorgt voor extra smaak en de amandeltjes en de greinsuiker geven het gebak een lekkere crunch! Kinderen zijn er gek op!


Hartverwarmende apple crumble met kaneel


Nog een gerechtje met hartverwarmende specerijen: verrukkelijke apple crumble met kaneel. Zo lekker!


Verrukkelijke tulband met roomboter en echte vanille


Is jouw gezin dol op cake, maar wil je op Sinterklaasavond iets luxer uitpakken dan normaal? Bak dan deze tulband met 100% roomboter en echte vanille van een vanillestokje!


Voor de echte chocoladeliefhebber: brownies met walnoten


In mijn gezin mag bij geen enkele feestelijke gelegenheid de chocolade ontbreken. Chocoladegebak staat hier dus ook in de sinterklaastijd op de kaart! Bijvoorbeeld deze verrukkelijke brownies met walnoten. Niet Hollands, niet Spaans, maar zo lekker. Voor brownies van een 'normale' maat, snijd je de koek in 16 vierkantjes, maar kleinere porties zijn ook leuk om te serveren. Je zou de mini-brownies zelfs op stokjes kunnen prikken om er een soort brownie-lolly's van de maken. Superfeestelijk!

Geen opmerkingen: