Wat we dan wel eten? Heb je even? Ik heb wel wat verkoelende ideeën voor je! Vandaag de eerste 6 menusuggesties, morgen de volgende 6.
Dus houd dit blog in de gaten! Niets missen? Abonneer je op mijn nieuwsbrief; dan ontvang je elk recept gratis in je inbox! Schrijf je in door je e-mailadres door te geven rechtsboven op mijn blog.
1. Sandwich met truffelsalami, boerenkaas, paprikasalade en gemarineerde ui
Niet meer dan een kwartiertje in de keuken staan en toch gezond eten? Dan is deze sandwich dé oplossing! Hij oogt heerlijk luxe door de truffelsalami, maar stiekem is hij helemaal niet zo duur. De salami koop je gewoon in de buurtsuper.
2. Maaltijdsalade van pikant gemarineerde garnalen, artisjokkenharten en kruidensla
Van die grote, vlezige garnalen: ik ben er dol op. Zeker als ze ook nog eens gemarineerd zijn; lekker pikant met een Spaans pepertje, knoflook, veel verse kruiden en geurige olijfolie. Je kunt ze zo eten - als tapa bijvoorbeeld - of op brood.
Wil je er een complete maaltijd van maken, serveer ze dan in een salade. Weer met heel veel tuinkruiden. En voor nog meer smaak: gemarineerde artisjokkenharten en rode puntpaprika. Boerenbrood met gezouten boter erbij en... smullen!
3. Taco tapas met avocadosalsa en gemarineerde garnalen
Ben je net zoals ik helemaal verliefd geworden op mijn gemarineerde garnalen? Dan heb ik nog een recept voor je dat je heel lekker gaat vinden: krokante taco tubs - tacos in de vorm van handige bakjes - gevuld met die garnalen en een fruitige salsa van tomaat en avocado! Het recept is voldoende voor 2 hoofdgerechten.
4. Taco tapas met een kruidige Mexicaanse kikkererwtensalade
Heerlijk hè, die taco tubs! Daarom nog een variant van mijn taco tapas, vegetarisch deze keer. Ik vul mijn taco tubs graag met een Mexicaans gekruide salade van kikkererwten, maïs en tomaat. Supergezond en zooo lekker!
5. Frisse salade van Hollandse garnalen met avocado, tomaat en citroen
Ik kom nog even terug op het thema garnalen met avocado. Maar dan heel anders: een salade van kleine Hollandse garnaaltjes. Zonder knoflook, maar mét tomaat, citroen, chilipeper en bieslook.
6. Carpaccio van bresaola, Italiaans gedroogd rundvlees
In de kersttijd is deze carpaccio in ons gezin een geliefd voorgerecht. Maar in de zomer skippen we alle zware kost die daarna komt en maken van onze carpaccio een hoofdgerecht. Het recept is dan voldoende voor 3 personen. Ik geef er dan wel brood - met wat zoute roomboter - en extra rucola bij; veel extra rucola. Reken op 75 gram per persoon.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten