Nu de dagen korter worden, worden de avonden des te langer. Tijd om gezellig en lang met zijn allen te tafelen.
Wat er bij ons de komende maanden op tafel komt? Malse stoofpotjes met veel saus, stevige goed gevulde soepen, in de oven geroosterde groenten in warme kleuren, hartige salades van gerookte vleessoorten gecombineerd met zoete zuidvruchten, warme desserts met appels en peren. Kortom gerechten waar de warmte vanaf straalt, zowel letterlijk als figuurlijk!
Ik zal je een voorbeeld geven van één van onze favoriete herfstmenu's. Wil je het meteen namaken? Volg de rode linkjes voor de recepten! En geniet!
Tip: dit menu is ook heel geschikt als informeel kerstdiner. Gezellig!
Klein warm voorgerechtje
Een minikopje goudgele pompoensoep met Spaanse chorizo
Voor extra smaak rooster ik mijn pompoen voor deze soep altijd eerst in de oven. Samen met wat knoflook, tijm, kerriepoeder en gerookt paprikapoeder. Je kunt deze soep als een gewoon voorgerecht (of zelfs als maaltijdsoep) serveren, maar voor dit menu is het leuk om hem in kleine koffiekopjes, minikommetjes of amuseglaasjes te scheppen. Daar heb ik helaas (nog) geen foto van, maar de onderstaande foto geeft je in elk geval een goede indruk van de soep.
Koud voorgerecht
Salade van gerookte kalkoen met dadels, gerookte amandelen en een vijgendressing
Hoofdgerecht
Botermals runderstoofpotje met oud bruin bier, uien en verse kruiden
Krokante in ganzenvet gebakken krieltjes
Regenboogworteltjes uit de oven met honing en tijm
In de herfst en de winter maak ik graag stoofpotjes. Deze stoofpot van Black Angus sukadelappen is heel speciaal doordat ik het vlees gaar stoof in oud bruin bier met een lichtzoete, diepe smaak. De kruidige honingworteltjes vullen deze zoetige smaken prima aan. Verder raad ik je aan: probeer echt ganzenvet te kopen (bij de poelier) om de krieltjes in te bakken. Je weet niet wat je proeft, zo lekker!
Dessert
Apple crumble met kaneel
Dat dit dessert verrukkelijk is in de herfst spreekt voor zich, lijkt me! Wie is hier niet dol op?! Bij dit uitgebreide menu is de hoeveelheid in het recept voldoende voor acht personen. Heb je daarna nog wat over? Geen probleem: bewaar het restje in de koelkast. Zo heb je een dag later nog een kleine verwennerij!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten