Alle mediterrane ingrediënten van dit gerecht - de beetgare pasta, de stukjes gemarineerde en daarna krokant gegrilde kip, de sappige semi-gedroogde tomaatjes, de lichtzoute zwarte olijven, de geroosterde pijnboompitten, de versgeraspte Parmezaanse kaas en de frisgroene blaadjes basilicum - vormen samen een match made in heaven!
Geniet ervan!
Pasta met gegrilde kip en semi-gedroogde tomaatjes
Ingrediënten voor een hoofdgerecht voor 2 personen:
Voor de gegrilde kipfilet:
- 2 niet te kleine kipfilets
- 4 eetlepels versgeperst citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en versgemalen zwarte peper
Voor de pasta:
- 250 gram verse tagliatelle
- zout
- 1 potje semi-gedroogde tomaatjes in olie (kant-en-klaar; ±3 dl)
- 70 gram zwarte olijven
- 50 gram pijnboompitten
- de blaadjes van een bosje basilicum
- een klein stukje Parmezaanse kaas
- extra vergine olijfolie
- versgemalen zwarte peper
Bereiding:
- Snijd de kipfilets elk in 4 à 5 reepjes. Roer een marinade van het citroensap, de olijfolie, wat zout en een beetje peper. Marineer de kipfiletsreepjes hierin minimaal ½ uur; langer marineren maakt ze alleen maar lekkerder!
- Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder vet. Schep ze af en toe om. Neem ze uit de pan.
- Snijd de tomaatjes indien nodig wat kleiner. Schaaf de kaas.
- Verhit een grillpan en gril de kipreepjes in een kleine 10 minuten krokant en gaar. Ze moeten mooie grillstrepen vertonen.
- Snijd de gegrilde kipreepjes in blokjes.
- Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar in een ruime hoeveelheid lichtgezouten water. Giet de pasta af.
- Doe de pasta over in een ruime koekenpan met anti-aanbaklaag. Schenk er een lekkere hoeveelheid extra vergine olijfolie bij. Voeg de tomaatjes, de olijven en de kipblokjes toe. Verwarm het gerecht een minuutje. Maal er wat zwarte peper overheen.
- Verdeel de pasta over twee borden en strooi de kaas, de pijnboompitten en de basilicumblaadjes over het gerecht. Serveer meteen.
Tip:
Wil je nog meer ideeën voor gerechten waarin je de heerlijke gegrilde kipreepjes kunt gebruiken? Lees dan snel ook mijn blog van gisteren!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten