Pagina's

donderdag 4 mei 2017

Pasta met gegrilde kip en semi-gedroogde tomaatjes

Alle mediterrane ingrediënten van dit gerecht - de beetgare pasta, de stukjes gemarineerde en daarna krokant gegrilde kip, de sappige semi-gedroogde tomaatjes, de lichtzoute zwarte olijven, de geroosterde pijnboompitten, de versgeraspte Parmezaanse kaas en de frisgroene blaadjes basilicum - vormen samen een match made in heaven!


Geniet ervan!


Recept Pasta met gegrilde kip en semi-gedroogde tomaatjes


Pasta met gegrilde kip en semi-gedroogde tomaatjes


Ingrediënten voor een hoofdgerecht voor 2 personen:


Voor de gegrilde kipfilet:

  • 2 niet te kleine kipfilets
  • 4 eetlepels versgeperst citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper

Voor de pasta:

  • 250 gram verse tagliatelle
  • zout
  • 1 potje semi-gedroogde tomaatjes in olie (kant-en-klaar; ±3 dl)
  • 70 gram zwarte olijven
  • 50 gram pijnboompitten
  • de blaadjes van een bosje basilicum
  • een klein stukje Parmezaanse kaas
  • extra vergine olijfolie
  • versgemalen zwarte peper

Bereiding:

  1. Snijd de kipfilets elk in 4 à 5 reepjes. Roer een marinade van het citroensap, de olijfolie, wat zout en een beetje peper. Marineer de kipfiletsreepjes hierin minimaal ½ uur; langer marineren maakt ze alleen maar lekkerder!
  2. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder vet. Schep ze af en toe om. Neem ze uit de pan. 
  3. Snijd de tomaatjes indien nodig wat kleiner. Schaaf de kaas.
  4. Verhit een grillpan en gril de kipreepjes in een kleine 10 minuten krokant en gaar. Ze moeten mooie grillstrepen vertonen.
  5. Snijd de gegrilde kipreepjes in blokjes.
  6. Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar in een ruime hoeveelheid lichtgezouten water. Giet de pasta af.
  7. Doe de pasta over in een ruime koekenpan met anti-aanbaklaag. Schenk er een lekkere hoeveelheid extra vergine olijfolie bij. Voeg de tomaatjes, de olijven en de kipblokjes toe. Verwarm het gerecht een minuutje. Maal er wat zwarte peper overheen.
  8. Verdeel de pasta over twee borden en strooi de kaas, de pijnboompitten en de basilicumblaadjes over het gerecht. Serveer meteen.

Tip:

Wil je nog meer ideeën voor gerechten waarin je de heerlijke gegrilde kipreepjes kunt gebruiken? Lees dan snel ook mijn blog van gisteren!


Gegrilde kipreepjes met citroen en tijm

Maaltijdsalade van gegrilde kip en in de oven geroosterde krieltjes




Salade van gegrilde kipreepjes met mozzarellasalsa



Geen opmerkingen:

Een reactie posten