De Olympische Spelen, Wie is de Mol?, Netflix...
Het maakt niet uit waar je fan van bent: knus samen op de bank kijken is zo
gezellig!
Onze nieuwste tip, goed voor goud: houd een grote bak met kroepoek binnen handbereik. Én voor elk een schaaltje sticky ketjap-kiphapjes. Zelfgemaakt. Vers uit de pan.
Happy binge-watching!
Sticky ketjap-kiphapjes voor bij de borrel
Ingrediënten voor een borrelhapje voor 3 à 4 personen:
- 600 gram kipfilet
- 1 teentje knoflook, zeer fijn gehakt
- 2 cm gemberwortel, geschild en zeer fijn gehakt of geraspt
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1,5 eetlepel ketjap asin
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 theelepel sambal badjak
- 1 eetlepel gembersiroop
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- nog eens ±3 eetlepels ketjap manis (naar smaak)
Bereiding:
- Snijd de kipfilets in dobbelsteentjes.
- Roer een marinade van alle andere ingrediënten vanaf de knoflook tot en met de gembersiroop. Marineer hierin het vlees gedurende minimaal 4 uur, maar liever nog 24 uur.
- Neem het vlees een halfuur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.
- Verhit de olie in een hapjespan met anti-aanbaklaag.
- Doe de kipblokjes over in een vergiet en dep ze droog met een stuk keukenpapier.
- Roerbak de vleesblokjes op middelhoog vuur gedurende 5 à 7 minuten in de hete olie totdat ze lekker krokant en gaar zijn. Laat ze niet te bruin bakken.
- Voeg op het laatst de extra ketjap manis toe en roerbak de kip nog een halve minuut.
- Serveer meteen in schaaltjes met een glaasje prikkers ernaast.
Tip:
Natuurlijk kun je deze kipblokjes ook serveren als hoofdgerecht of als
gerechtje bij een rijsttafel. Lekker erbij:
gebakken rijst met ei, bosui en wortel.
Morgen verder kijken?
Op mijn blog vind je nog meer recepten voor hapjes in dezelfde sfeer 😉😋
- kruidige Maleisische kipspiesjes
- oosterse kipgehaktballetjes met sesamzaadjes en een lichtpikante dipsaus
- krokant gefrituurde Aziatische kipreepjes met sweet chili sauce
Of klik even op de link 'hapjes'!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten