Vraagje. Wat is de overeenkomst tussen:
- Vietnamese loempiaatjes,
- kipnuggets,
- pankogarnalen,
- garnalen in filodeeg,
- kippenvleugeltjes,
- Indonesische gehaktballetjes,
- pangsit goreng,
- kipgehaktballetjes met sesamzaadjes,
- gefrituurde pankokipreepjes en
- mijn overheerlijke Aziatische kipfiletreepjes met sesamzaadjes (het recept geef ik je de volgende keer!)?
Voor mij is het antwoord overduidelijk: ze smaken allemaal nóg lekkerder als
je ze dipt in een pittige sweet chili sauce!
Niet uit een potje of flesje uit de supermarkt, maar zelfgemaakt. Want zelfgemaakt is zoveel lekkerder!
Bonus: dit pikante Aziatische dipsausje op basis van rijstazijn
en sambal oelek maak je binnen 10 minuten!
Ga snel naar het recept onder de foto!
Zo maak je zelf de lekkerste sweet chili sauce: makkelijk en snel!
Ingrediënten:
- 75 ml rijstazijn
- 75 ml water + 4 eetlepels water
- 60 gram suiker
- 2 theelepels sambal oelek
- en snufje zout
- 2 theelepels aardappelmeel
Bereiding:
- Schenk de rijstazijn en 75 ml water in een kleine pan.
- Voeg de suiker, de sambal en het zout toe.
- Verwarm het geheel al roerend totdat de suiker helemaal is opgelost.
- Roer in kommetje een papje van het aardappelmeel en 4 eetlepels water.
- Voeg het papje in een keer toe aan je saus. Roer het er meteen doorheen.
- Breng je saus aan de kook. Je zult zien dat je sweet chili sauce nu prachtig gaat binden.
- Serveer je Aziatische dipsaus warm of koud.
Tips:
- Je kunt je sweet chili sauce makkelijk al veel eerder maken. Bewaar de afgekoelde saus in de koelkast. Warm hem zonodig op in een pannetje op het vuur en voeg daarbij eventueel nog een paar eetlepels water toe.
- Rijstazijn is een milde azijn gemaakt van gefermenteerde kleefrijst en water. Je koopt hem gewoon in de supermarkt.
- Ben je nieuwsgierig naar de Aziatische kipreepjes met sesamzaadjes die wij altijd dippen in deze sweet chili sauce? In mijn volgende blog geef ik je het recept!
- Bovenaan dit blog vind je linkjes naar nog meer lekkere borrelhapjes die fantastisch smaken met deze dipsaus. Hieronder een paar foto's om je vast lekker te maken. Eerst een foto van de kipreepjes met sesamzaadjes uit de vorige tip en vervolgens de pittige kipgehaktballetjes en de Indonesische gehaktballetjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten