Ik heb je al vaak recepten gegeven voor
high tea sandwiches. Maar het recept van vandaag ontbrak nog op mijn blog.
En dat terwijl wij zelf al sinds jaar en dag genieten van deze sandwiches.
Niet alleen tijdens een
high tea
trouwens: ze smaken ook heerlijk bij het
ontbijt, een feestelijke
brunch
of
lunch
of tijdens een
picknick. Kleiner gesneden serveer ik ze zelfs vaak als
borrelhapje!
Ik maak deze sandwiches het liefst van lekker smaakvol brood. Desembrood is
erg geschikt. En volkoren waldkornbrood. Maar maak hierin alsjeblieft je eigen
keuze!
Het brood beleg ik met een smeuïg en luchtig
mierikswortelsausje, plakjes malse gerookte kipfilet en kruidige tuinkers. Een
heel makkelijk gerechtje dat snel klaar is. En het is zo lekker, licht en delicaat!
Zo maak je snel en makkelijk de lekkerste high tea sandwiches met gerookte kip, tuinkers en mierikswortelroom!
Ingrediënten voor 10 à 12 sandwiches:
Voor de mierikswortelsaus:
- 4 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels lobbig geklopte (ongezoete) slagroom
- 2 theelepels grove mosterd (ik gebruik graag Limburgse mosterd)
- 4 theelepels geraspte mierikswortel (potje)
- zout en versgemalen zwarte peper
Voor de boterhammetjes:
- 10 à 12 sneetjes lekker brood (voor de foto gebruikte ik volkoren waldkornbrood)
- 2 gerookte kipfilets
- 1 doosje tuinkers
Bereiding:
- Maak eerst het sausje. Voor de room klop ik altijd 1/8 liter slagroom lobbig. Van de lobbig geklopte room heb ik maar 4 eetlepels nodig. De rest bewaar ik voor iets anders.
- Schep alle ingrediënten voor het sausje luchtig door elkaar. Roer niet te lang, zodat het sausje lekker licht blijft. Bepaal zelf hoeveel zout en peper je lekker vindt.
- Snijd de korstjes van het brood.
- Snijd de kipfilets in dunne plakjes.
- Knip de tuinkers van het voedingsbodempje af.
- Besmeer alle sneetjes met een beetje mierikswortelsaus.
- Beleg de helft van de sneetjes met een royale portie gerookte kipfilet.
- Verdeel de tuinkers over de kipfilet.
- Dek de sandwiches af met de andere helft van de sneetjes.
- Snijd je sandwiches zoals je dat zelf het mooiste vindt: in driehoekjes, in vierkantjes of als langwerpige finger sandwiches. Gebruik hiervoor een goed scherp mes en veeg het mes regelmatig even af met een stukje keukenpapier: zo blijven de snijvlakken van de sandwiches mooi 'schoon'!
- Serveer je sandwiches meteen of leg ze op een schaal en dek deze af met huishoudfolie. In de koelkast kun je je sandwiches nog zeker een paar uur bewaren.
Tips:
- Een sausje met geklopte room is lichter en luchtiger dan een sausje van alleen maar mayonaise. Dat proef je én dat maakt uit voor het aantal calorieën!
- Een eventueel restje mierikswortelsaus kun je nog een dag of twee bewaren in de koelkast. Het smaakt ook erg lekker bij visgerechten of verse frietjes!
- Heb je de smaak te pakken en ben je nieuwsgierig naar de meest populaire high tea sandwiches van mijn blog? Hier komen ze! Volg de rode linkjes voor de recepten!
- pittige tonijnsandwiches met maïs en Spaanse peper
- speltboterhammetjes met Italiaanse bresaola en truffelmayonaise
- luxe sandwiches met gerookte zalm en honing-mosterd-dillesaus
- high-tea-hamburgersandwiches
-
feestelijke
krabsandwiches
Geen opmerkingen:
Een reactie posten