woensdag 13 november 2019

Rijk belegde chocolade-sandwiches voor je kerst-high tea!


Leuk idee: tijdens de komende feestdagen een high tea organiseren!


Hartige sandwiches met luxe beleg, scones met jam en room, kleine gebakjes, koekjes, cake en... een chocoladegerechtje. Dat laatste hoort er wat mij betreft echt bij.


Ingewikkeld hoeft zo'n chocoladegerechtje niet te zijn. Een paar ons bij de banketbakker gekochte kerstchocolaatjes of bonbons is vaak al voldoende.

Maar ik heb een recept voor je dat bijna net zo makkelijk is. Maar veel origineler!

Maak kleine zoete chocolade-sandwiches! Dat zijn goddelijk lekkere boterhammetjes van dunne sneetjes wittebrood - zonder korstjes natuurlijk! - besmeerd met roomboter en belegd met een dikke laag fijngehakte echte chocolade.


De smaak van de chocolade kies je zelf. Je kunt zelfs voor meerdere soorten kiezen binnen één high tea.

Hieronder vind je het volledige recept én tips om je sandwiches nóg lekkerder te maken!


Recept Rijk belegde chocolade-sandwiches voor je kerst-high tea


Rijk belegde chocolade-sandwiches voor je kerst-high tea!


Ingrediënten voor 20 kleine high tea sandwiches:

  • ±200 gram van je favoriete chocolade (voor de foto gebruikte ik melkchocolade met rozijnen en hazelnoten)
  • eventueel nog wat extra vulling als gehakte (gebrande) noten, minimarshmallows, piepkleine blokjes fudge, stukjes koekjes, etc. (zie ook mijn eerdere blog over chocolade-boterhammen)
  • roomboter naar smaak
  • 10 sneetjes dun gesneden wit casinobrood zonder korstjes (of nog lekkerder - als je ze kunt krijgen - een paar plakken pane per tramezzini)

Bereiding:

  1. Hak de chocolade vrij grof.
  2. Snijd 10 vierkante sneetjes van je pane per tramezzini, als je die gebruikt.
  3. Besmeer elk sneetje brood met een laagje roomboter.
  4. Beleg de helft van de sneetjes met een gulle hoeveelheid chocolade en eventueel ook nog een ander ingrediënt naar keuze (zie de tip hierboven).
  5. Dek af met de resterende sneetjes.
  6. Snijd van elke sandwich 4 kleine driehoekjes. Mijn ervaring is dat dat het makkelijkste gaat met een vlijmscherp glad vleesmes. Veeg tussendoor regelmatig je mes af met een stukje keukenpapier, zodat de snijkanten van je sandwiches 'schoon' blijven.
  7. Serveer je sandwiches bij voorkeur binnen een uur na het bereiden. Dek ze in de tussentijd af met huishoudfolie om uitdrogen te voorkomen. 

Tips:

  1. Aanvulling: tegenwoordig kun je behalve bij diverse groothandels ook bij de Jumbo het sandwichbrood kopen dat ik gebruikte voor de foto.
  2. Zelf je casinobrood dun snijden? Volg de rode link en bekijk de tips in mijn eerdere blog!
  3. Op mijn blog vind je nog veel meer recepten voor een heerlijke high tea. Volg ook hiervoor de rode link.
  4. Deze zoete chocolade-sandwiches zijn ook erg lekker bij een feestelijke kerstbrunch!
  5. Iets machtiger, maar wel erg lekker: vervang de roomboter door honing-rumboter!
  6. Ik ben een fan van zoete sandwiches. Ik serveer ze regelmatig bij mijn high teas tijdens de derde, zoete, gang. Wil je wat voorbeelden van zoete sandwiches? Hier komen ze: sandwiches met honing-rumboter en geroosterde noten, krentenbroodsandwiches met Grand-Marnier-boter en elegante sandwiches van citroencake met orange curd

High tea sandwiches met geroosterde noten en honing-rumboter


Krentenbroodsandwiches met Grand-Marnier-boter


Citroencakesandwiches met zelfgemaakte orange curd

Geen opmerkingen: