Ik ben je na het recept voor de Italiaanse tomaten-groentesoep nog een receptje schuldig. Eentje voor gegrild knoflookbrood. Want dat smaakt echt fantastisch bij de soep!
En bij nog meer gerechten natuurlijk. Bijvoorbeeld bij mijn kruidige pompoensoep met chorizo, de temperamentvolle Spaanse aardappelsoep met gepofte knoflook of de maaltijdsalade met gemarineerde garnalen, artisjokkenharten en kruidensla! En bij de barbecue. Maar helaas, daar is het nu niet echt het weer voor...
Je maakt het brood in een handomdraai. En ik weet zeker dat je het vaker gaat maken als je het eenmaal geproefd hebt!
Veel plezier!
Hoe maak je zelf gegrild knoflookbrood?
Ingrediënten:
- boerenbrood of ciabatta
- olijfolie
- knoflook uit de pers
- zout en versgemalen zwarte peper
Bereiding:
- Verhit de grillpan.
- Vermeng een flinke scheut olijfolie met een paar uitgeperste teentjes knoflook en een beetje zout en peper.
- Snijd het brood in sneetjes en bestrijk deze met de knoflookolie. Dat gaat het makkelijkste met een bakkwastje.
- Rooster de sneetjes in de grillpan totdat ze mooie grillstrepen vertonen.
- Het gegrilde knoflookbrood is het lekkerste als het vanbuiten krokant is en aan de binnenkant nog een beetje zacht!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten