Ik hou van
pastagerechten.
En niet alleen omdat ze zo lekker zijn.
Maar ook omdat ze zo makkelijk zijn om te maken.
En ze zijn snel klaar.
Meestal dan. 😇
Het recept van vandaag betreft zo'n makkelijk en snel pastagerecht!
En natuurlijk is het ook verrukkelijk. Je bent niet anders van me gewend, toch?! 😉
Hoe dan ook: deze pasta met knoflookkip in een romige kaassaus met basilicum en met krokant geroosterde pijnboompitjes móet je echt een keer proberen.
Ik garandeer je: dit recept is een blijvertje! 😋
Zo maak je snel en makkelijk pasta met knoflookkip in een romige kaassaus met basilicum en geroosterde pijnboompitjes!
Ingrediënten voor een hoofdgerecht voor 3 à 4 personen:
- 100 gram pijnboompitjes
- 400 gram pasta naar keuze
- 500 gram kipfilet of kippendijenfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel roomboter
- zout en versgemalen zwarte peper
- 2 teentjes knoflook uit de pers
- 1/4 liter slagroom (ongezoet en ongeklopt)
- 50 gram geraspte belegen kaas
- de blaadjes van een flinke bos basilicum
- 1 flinke Spaanse peper
- 1/2 kippenbouillonblokje
- water naar smaak
Bereiding:
- Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een hapjespan (zonder vet); schep ze regelmatig om. Schep de pijnboompitten uit de pan en laat ze afkoelen.
- Kook de pasta met wat zout beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af als hij klaar is; bewaar daarbij een paar eetlepels van het pastawater voor later.
- Ondertussen kun je aan de slag gaan met de kip en de saus. Snijd de kip in blokjes. Verhit de olie en de boter in een pan en braad daarin de kip lekker aan. Tijdens het aanbraden gaart de kip ook meteen. Bestrooi het vlees met zout en peper naar smaak. Draai het vuur laag en bak de knoflook een minuut mee.
- Verwarm de slagroom in een aparte pan en schenk hem daarna samen met het achtergehouden pastawater bij de kip.
- Los de kaas op in de zo ontstane saus.
- Hak de basilicum fijn; houd een handje mooie blaadjes achter voor de garnering van je pastagerecht.
- Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit de Spaanse peper. Snipper het vruchtvlees fijn.
- Maak de saus op smaak met de gehakte basilicum, het kippenbouillonblokje en nog wat extra zwarte peper en eventueel wat zout. Bepaal zelf hoe dik je je saus het lekkerste vindt; wij voegen meestal nog wat warm water toe voor een iets dunnere saus.
- Schep de pasta door de saus. Verwarm het geheel even goed.
- Verdeel de pasta over 4 borden en garneer de gerechten met de pijnboompitjes, de pepersnippers en een paar mooie blaadjes basilicum.
Tips:
- Wij gebruikten als pastasoort deze keer casarecce. Maar veel pastasoorten smaken voortreffelijk bij deze kaasroomsaus met kip. Denk aan penne, fusilli, tagliatelle of farfalle.
- Op mijn blog vind je nog meer recepten voor roomsausgerechten die erg lekker smaken met pasta! Klik maar eens op de rode linkjes hieronder:
- pasta met een romig runderstoofpotje met rode wijn
- pasta met pittige tartaarballetjes in een romige groenepepersaus
- pasta met varkenshaasmedaillons in een romige paprikasaus met cognac
- pasta met reepjes kipfilet in een romige wittewijnsaus
- pasta met Italiaanse varkenshaasspiesjes met parmaham en salie in een romige wittewijnsaus
- pasta met warmgerookte zalm in een romige wittewijn-mosterdsaus







Geen opmerkingen:
Een reactie posten