donderdag 16 februari 2017

Chocolademuffins uit het gratis e-book 'De lekkerste muffinrecepten van Culinaire Bagage'

Om de eerste verjaardag van mijn blog te vieren, geef ik een gratis e-book uit! Een e-book met mijn allerlekkerste muffinrecepten. Dat mag je absoluut niet missen! Klik dus snel hier en lees hoe je het boek kunt bestellen!


Nieuwsgierig naar de recepten die in het boek staan? Ik zal alvast een tipje van de sluier voor je oplichten: het onderstaande recept voor verrukkelijke chocolademuffins tref je er zeker in aan!

De muffins worden gemaakt met een grote hoeveelheid echte chocolade. Dus niet alleen met cacaopoeder. En het is juist die chocolade die de chocolademuffins zo lekker maakt!

"Mmmm, die wil ik ook! Is het moeilijk om deze muffins te maken?" hoor ik je al vragen. Daar kan ik kort over zijn: "Nee! Het is één van de makkelijkste bakrecepten die je ooit geprobeerd hebt!" En de muffins lukken gegarandeerd!

Dus wat let je? Ga meteen aan de slag en verras vanavond nog je vrienden en familie met deze fantastische traktatie! Veel plezier!


Chocolademuffins


Chocolademuffins met echte pure chocolade


Ingrediënten voor ±18 stuks:


Droge ingrediënten:

  • 250 gram gezeefde bloem
  • 12 gram gezeefd bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 40 gram cacaopoeder

Natte ingrediënten:

  • 80 gram gesmolten roomboter
  • 150 gram pure chocolade
  • 1 ei
  • 300 ml volle melk

Extra:

  • papieren muffinvormpjes

Bereiding:

  1. Plaats 18 papieren caises in muffinvormen. Verwarm de oven voor tot 160°C (heteluchtoven) of 180°C (conventionele oven).
  2. Smelt de chocolade in de magnetron op half vermogen. Dat duurt een paar minuten. Roer de chocolade tussendoor af en toe om. Laat de chocolade een beetje afkoelen.
  3. Vermeng alle droge ingrediënten goed.
  4. Roer in een andere kom de boter samen met de gesmolten chocolade. Klop er met een garde een ei doorheen. Ga door met kloppen en voeg beetje bij beetje de melk toe.
  5. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge. Schep het geheel kort om totdat alle ingrediënten net vermengd zijn. Roer vooral niet te lang.
  6. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Vul ze maximaal voor twee derde.
  7. Bak de muffins in 21 minuten (heteluchtoven) of 23 minuten (conventionele oven) net gaar en zeer licht bruin. Test de gaarheid met een satépen; als er alleen maar kruimeltjes aan de satépen blijven kleven wanneer je hem in de muffins prikt en geen vochtig beslag, zijn de muffins klaar.
  8. Laat de chocolademuffins afkoelen op een rooster.

Tips:

  1. Heb je geen magnetron, dan kun je de chocolade au bain-marie smelten. Breng daartoe in een pan een bodempje water aan de kook. Plaats een kom op de pan, zodanig dat de bodem van de kom het water niet raakt. Smelt de chocolade zachtjes in de kom. Roer af en toe. Laat de chocolade niet te warm worden.
  2. Je kunt deze muffins eventueel serveren met geklopte en gezoete slagroom en een garnituur van geschaafde chocolade.
  3. Een bolletje vanilleroomijs en vers rood fruit smaakt er ook voortreffelijk bij. Zo tover je je muffins om in een heerlijk dessert!
  4. Wil je weten hoe mijn nieuwe e-book 'De lekkerste muffinrecepten van Culinaire Bagage' - waar dit recept dus vandaan komt - eruit ziet? Zo dus:

Gratis e-book 'De lekkerste muffinrecepten van Culinaire Bagage'

Geen opmerkingen: