Met de kerstdagen op komst kun je het misschien wel gebruiken: een heel
nieuw recept voor een feestelijk aardappelgerecht!
Deze luchtige aardappelpuree op smaak gemaakt met olijfolie en mijn pittige kruidenmix (zie het recept van vorige week) is een echte aanrader.
Veel plezier met het recept!
Aardappelpuree met olijfolie en een pittige kruidenmix
Ingrediënten voor een bijgerecht voor 4 personen:
- 1200 gram kruimige aardappels
- een klein beetje zout (minder dan je normaal gesproken zou gebruiken want er zit ook zout in de kruidenmix)
- ±2 dl warme volle melk
- 1 ei
- ±5 eetlepels extra vergine olijfolie
-
±2 eetlepels hiermee-maak-je-alles-lekkerder-kruidenmix van Culinaire Bagage
-
±2 eetlepels verse bieslook + eventueel nog wat extra bieslook voor de garnering
Bereiding:
- Schil de aardappels en snijd ze in stukken van gelijke maat. Kook ze in wat lichtgezouten water gaar.
- Giet de aardappels af. Zet de pan nog heel even op een laag vuur en laat de aardappels droogstomen.
- Pureer de aardappels; bij voorkeur met een pureeknijper.
- Voeg het ei toe samen met een flinke scheut warme melk (niet alles in één keer; probeer even uit hoeveel je precies nodig hebt voor de juiste dikte van je aardappelpuree), 5 eetlepels olijfolie en de kruidenmix. Klop er een luchtige puree van. Roer de bieslook erdoorheen.
- Proef je aardappelpuree en voeg eventueel nog wat extra kruidenmix, zout, melk en/of olijfolie toe.
- Garneer je kruidige aardappelpuree met nog wat extra bieslook als je dat leuk vindt.
Tips:
- Maak je niet vaak verse aardappelpuree en kun je nog wel wat extra kooktips gebruiken? Ik schreef een paar jaar geleden een blog met heel veel aardappelpureetips! Klik snel door!
- Op mijn blog vind je talloze heerlijke aardappelrecepten, variërend van een recept voor zelfgemaakte verse friet tot de recepten voor de allerlekkerste ovenaardappeltjes, ovenfrietjes, Limburgse aardappelpannenkoekjes en nog veel meer! Bekijk ze hier allemaal!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten