woensdag 20 september 2017

Spaanse spiesjes met gehaktballetjes, paprika en gegrilde olijven

Met de Spaanse gehaktballetjes, waarvan ik je gisteren het recept gaf, kun je heel attractieve spiesjes maken. Ik heb ze Spaanse spiesjes gedoopt; dat allitereert leuk!


Voor je spiesjes rijg je de lichtpikante balletjes aan cocktailprikkers samen met zoete reepjes paprika en smaakvolle gegrilde groene olijven. En daarna bestrooi je je hapjes met rokerige pimentón-flakes. Genieten!

En niet alleen van de smaak. Vind je niet dat deze Spaanse spiesjes er prachtig uitzien met hun rode en groene kleuren?


Recept Spaanse spiesjes met gehaktballetjes, paprika en gegrilde olijven


Spaanse spiesjes met gehaktballetjes, paprika en gegrilde olijven


Ingrediënten voor 25 à 30 spiesjes:

  • 1 portie Spaanse gehaktballetjes (recept van gisteren)
  • 2 à 3 rode puntpaprika's (kant-en-klaar gepeld uit pot)
  • 1 potje gegrilde groene olijven (ik gebruikte deze keer die van AH Excellent)
  • pimentón-flakes (zie mijn blog van gisteren)
  • 25 à 30 decoratieve cocktailprikkers

Bereiding:

  1. Vorm en bak de gehaktballetjes zoals aangegeven in het recept van gisteren. Laat de balletjes een beetje afkoelen, zodat je ze kunt vasthouden.
  2. Snijd ondertussen de paprika's in reepjes.
  3. Schuif op elke cocktailprikker eerst een olijf, daarna een dubbelgevouwen reepje paprika en op het laatste een gehaktballetje.
  4. Leg de Spaanse spiesjes op een mooie schaal en bestrooi het gerecht met pimentón-flakes.
  5. Serveer meteen.

Tip:

Nog meer recepten voor lekkere tapas? Volg dan de link 'Hapjes' in de header van dit blog!

Spaanse gehaktballetjes met sherry en pimentón



4 opmerkingen:

Richelle zei

Dit lijkt mij nu een super lekker gerechtje voor bij de BBQ op tafel te zetten. Vandaag is het ook weer heerlijk weer om te gaan BBQ'en dus dat betekent dat ik maar eens boodschappen ga doen en de BBQ tevoorschijn haal.

Culinaire Bagage zei

Heerlijk! Veel plezier!

pjotr Iljitsj zei

Nu moet ik morgen de keuken in . Dit lijkt mij zo ongelooflijk lekker . Het staat ook zo gezellig als je visite krijgt , zo op z'n mooi bord
warme groet Peter

Culinaire Bagage zei

Geniet ervan!