Met de Spaanse gehaktballetjes, waarvan ik je gisteren het recept gaf, kun je heel attractieve spiesjes maken. Ik heb ze Spaanse spiesjes gedoopt; dat allitereert leuk!
Voor je spiesjes rijg je de lichtpikante balletjes aan cocktailprikkers samen met zoete reepjes paprika en smaakvolle gegrilde groene olijven. En daarna bestrooi je je hapjes met rokerige pimentón-flakes. Genieten!
En niet alleen van de smaak. Vind je niet dat deze Spaanse spiesjes er prachtig uitzien met hun rode en groene kleuren?
Spaanse spiesjes met gehaktballetjes, paprika en gegrilde olijven
Ingrediënten voor 25 à 30 spiesjes:
- 1 portie Spaanse gehaktballetjes (recept van gisteren)
- 2 à 3 rode puntpaprika's (kant-en-klaar gepeld uit pot)
- 1 potje gegrilde groene olijven (ik gebruikte deze keer die van AH Excellent)
- pimentón-flakes (zie mijn blog van gisteren)
- 25 à 30 decoratieve cocktailprikkers
Bereiding:
- Vorm en bak de gehaktballetjes zoals aangegeven in het recept van gisteren. Laat de balletjes een beetje afkoelen, zodat je ze kunt vasthouden.
- Snijd ondertussen de paprika's in reepjes.
- Schuif op elke cocktailprikker eerst een olijf, daarna een dubbelgevouwen reepje paprika en op het laatste een gehaktballetje.
- Leg de Spaanse spiesjes op een mooie schaal en bestrooi het gerecht met pimentón-flakes.
- Serveer meteen.
Tip:
Nog meer recepten voor lekkere tapas? Volg dan de link 'Hapjes' in de header van dit blog!
4 opmerkingen:
Dit lijkt mij nu een super lekker gerechtje voor bij de BBQ op tafel te zetten. Vandaag is het ook weer heerlijk weer om te gaan BBQ'en dus dat betekent dat ik maar eens boodschappen ga doen en de BBQ tevoorschijn haal.
Heerlijk! Veel plezier!
Nu moet ik morgen de keuken in . Dit lijkt mij zo ongelooflijk lekker . Het staat ook zo gezellig als je visite krijgt , zo op z'n mooi bord
warme groet Peter
Geniet ervan!
Een reactie posten