vrijdag 26 mei 2017

Zomerse sandwich met truffelsalami, kaas, paprika en ui

Te warm om te koken? Nou, dan kook je toch lekker niet!

Niet dat ik je nu wil aansporen om meteen naar je smartphone te grijpen om Thuisbezorgd voor je karretje te spannen. Nee, ik stel voor om jezelf en je gezin te trakteren op een boterham.

"Ja ja" hoor ik je al denken. "Daar kan ik toch niet mee aankomen!" Jawel hoor, met deze boterham wel. Want het is geen gewone boterham. Noem hem maar een sandwich. Dat klinkt al meer zoals hij smaakt: he-le-maal geweldig!

Je belegt hem achtereenvolgens met een laagje olijfolieboter, een paar plakjes jong belegen kaas, een ruime portie truffelsalami, een schepje zoetzure uiensalade en wat frisse rodepaprikasalade.

Ga je al watertanden bij het lezen van dit stukje? Wat let je: ga snel aan de slag. Het klaarmaken van de truffelsalamisandwich is een koel werkje. En binnen een kwartier sta jij met je traktatie op je terras! Geniet!


Recept Zomerse sandwich met truffelsalami, kaas, paprika en ui


Zomerse sandwich met truffelsalami, kaas, paprika en ui


Ingrediënten voor 3 personen:

  • 6 sneetjes lekker (desem)brood
  • 2 ons dun gesneden truffelsalami (of een andere soort salami die je lekker vindt)
  • 6 flinke plakken jong belegen boerenkaas
  • 3 rode uien
  • zout
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • 1 theelepel poedersuiker
  • 1 potje paprikareepjes (Kühne)
  • 50 gram zachte roomboter
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • een bosje bieslooksprietjes, in kleine stukjes geknipt
  • versgemalen zwarte peper

Bereiding:

  1. Begin met de uiensalade. Snijd daartoe de rode uien in flinterdunne halve ringen. Doe ze over in een kommetje en strooi er wat zout overheen. Voeg ook de azijn en de poedersuiker toe. Schep de uien om en laat ze even staan. Na een paar minuten zie je al dat ze zachter worden. Nog een paar minuten later smaken ze heerlijk fris en licht zoetzuur.
  2. Klop de boter romig samen met de olijfolie en weer een snufje zout.
  3. Besmeer de sneetjes brood elk met een beetje olijfolieboter.
  4. Leg de kaas erbovenop. Daarop gaat een royale portie truffelsalami.
  5. Garneer elke sandwich met wat uiensalade en een paar paprikareepjes. Strooi de bieslook eroverheen.
  6. Als laatste maal je wat zwarte peper over je zomersandwiches en... klaar!

Tip:

Wil je nog meer recepten voor snelle, speciaal belegde koude sandwiches? Ik heb nog wel een paar tips: speltboterhammetjes met pastrami en tonijnsalade, brood met Italiaanse bresaola en zelfgemaakte truffelmayonaise en sandwiches belegd met een salade van Hollandse garnalen, rucola en een pikante cocktailsaus. Kies maar uit! Ze zijn allemaal even lekker!


Speltboterhammetjes met pastrami en tonijnsalade


Rustieke sandwiches met Italiaanse bresaola en zelfgemaakte truffelmayonaise


Open sandwich met Hollandse garnalen, rucola en een boozy dressing


Geen opmerkingen: