woensdag 19 april 2017

Makkelijke bami met veel verse groenten

Heb jij dat ook? Na de feestdagen met een hele hoop gesnoep en speciale brunches met bijzondere hapjes, zijn we echt toe aan een aantal 'doe-maar-gewoon-dan-doe-je-al-gek-genoeg-dagjes'!

Daarom maakte ik gisteren een grote schaal vol met heerlijke doordeweekse bami. Voor ons is dat een waar feel-good-gerecht. En door de grote hoeveelheid knapperig verse groenten die er bij mij altijd in gaat is het nog gezond ook! En snel; ook niet onbelangrijk na al dat gekook en gebak tijdens het paasweekend...

Mocht je helemaal met me meevoelen, aarzel dan niet en ga meteen aan de slag met het onderstaande recept!

Voor prettige na-pasen-dagen!


Recept Makkelijke bami met veel verse groenten


Makkelijke bami met veel verse groenten


Ingrediënten voor een hoofdgerecht voor 4 personen:

  • 300 gram eiernoedels of woknoedels
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 100 gram achterham in plakjes
  • 1 pak bamigroenten à 450 gram
  • 250 gram taugé
  • 8 bosuitjes
  • 1 extra rode peper
  • 3 eieren
  • zout
  • zonnebloemolie
  • ketjap asin (zoute ketjap)
  • Maggi-aroma
  • eventueel een portie kroepoek

Bereiding:

  1. Breng in een ruime pan een paar liter water aan de kook. Voeg de noedels toe en kook ze nét beetgaar (zonder zout). Doe ze over in een vergiet en spoel ze af met koud water.
  2. Maak ondertussen de vulling. Verhit daartoe een eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag of een hete wok.
  3. Bak het gehakt rul in de olie. Maak het op smaak met een scheutje ketjap en wat Maggi.
  4. Snijd de plakjes ham in kleine stukjes. Bak ze even mee met het gehakt.
  5. Snipper de rode peper uit het bamigroentenpakket en de extra peper. Verwijder daarbij de pitjes en de zaadlijsten.
  6. Dan mogen de bamigroenten, de taugé en de peper bij het gehakt. Roerbak de groenten een paar minuten. Voeg tijdens het roerbakken weer wat ketjap en Maggi naar smaak toe. Doe de vulling over in een kom.
  7. Klop de eieren los in een kopje samen met een klein beetje water en wat zout. Bak er in een koekenpan een dikke omelet van. Snijd de omelet in stukjes.
  8. Snijd de bosuitjes diagonaal in stukjes. Schep ze samen met de stukjes omelet door de vulling.
  9. Verhit opnieuw wat olie in de wok of de koekenpan.
  10. Roerbak een deel van de noedels kort samen met een portie vulling. Gebruik weer wat ketjap en Maggi; dit maal om de noedels op smaak te maken. Neem de bami uit de pan en houd hem eventueel warm in een oven van 150°C.
  11. Roerbak de rest van de ingrediënten op dezelfde manier.  
  12. Serveer de bami met kroepoek als je dat lekker vindt.

Tip:

Heb je nog een restje over? Warm het een dag later even op in de oven!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Regelmatig maak ik dit. Heerlijk!

Culinaire Bagage zei

Ja, lekker hè! Wij eten dit ook vaak. Altijd weer smullen!