Pagina's

zaterdag 23 november 2024

All-day breakfast - Nóg eens 15 verrukkelijke recepten voor een gezellig weekend-ontbijt!

Of... voor je brunch, lunch of diner!



In mijn vorige blog gaf ik je een lijst met 15 van mijn allerlekkerste ontbijtrecepten. Vandaag komen daar nog eens 15 ontbijtideeën bij! 

Er staan zo veel ontbijtrecepten op mijn blog die je aandacht verdienen. Allemaal even lekker. Volgens mijn man dan. En die kan het weten, toch?! 😊 


Ik gebruik ze niet alleen voor het ontbijt trouwens: veel recepten zijn ook zeer geschikt voor een (feestelijke) brunch, een lunch, een vieruurtje, een high tea, een picknick of zelfs een lichte avondmaaltijd. Echte all-day-breakfast-recepten dus! 

Ik zou zeggen: kies er een paar uit - klik maar op de rode linkjes in de lijst hieronder - en ga ermee aan de slag! Verwen jezelf en je huisgenoten! 

Ik wens je veel gezellige en vooral verrukkelijke all-day-breakfast-momenten! 


All day breakfast - Nóg eens 15 gezellige recepten voor een verrukkelijk weekend-ontbijt!


1. Argentijnse tostados de jamón y queso: flinterdunne ham-kaastosti's - zonder korstjes - met een pittige touch van pimentón, gerookt paprikapoeder

 

Ontbijt-tip:

Je kunt deze tosti's maken van elke soort - extra dun gesneden - brood zonder korstjes. Maar het allerlekkerste resultaat krijg je als je speciaal sandwichbrood koopt. Dat brood is verkrijgbaar bij bijna alle Nederlandse food-groothandels  - onder de naam pane per tramezzini - en supermarktketen Jumbo.

Handig: je bakt deze tosti's in een koekenpan. Je hebt er dus geen tosti-ijzer voor nodig! 


Recept: deze Argentijnse tostados zijn krokant vanbuiten en smeuïg vanbinnen!


2. Kleine roomboter-dinerbroodjes belegd met zelfgemaakte filet américain



Ontbijt-tip:


Bij veel bakkers kun je heerlijke, zachte dinerbroodjes kopen. Maar heb je weleens geprobeerd deze broodjes zelf te bakken? Dan worden ze nóg lekkerder! 

Zeker met mijn recept en alle tips & tricks in het blog bij het recept. Gegarandeerd! 

Makkelijk: bak een grote portie roomboter-dinerbroodjes in één keer en vries ze na afkoeling in. Je ontdooit je broodjes in no time in de magnetron en dan smaken ze weer alsof ze vers uit de oven komen!


Recept: verrukkelijke zelfgemaakte filet américain op versgebakken roomboter-dinerbroodjes!


3. Kleine zachte broodjes met kruidenomelet en krokant gebakken Zeeuws spek



Ontbijt-tip:


Hierboven bij tip 2 gaf ik je al een link om zelf je roomboter-dinerbroodjes te bakken. 

Natuurlijk kun je die broodjes ook serveren met allerlei andere soorten beleg. Naast de combi van de kruidenomelet met Zeeuws spek zijn wij met name fan van dunne plakjes zelfgemaakt kipgehaktbrood als beleg. Ook hiervan staat het recept op mijn blog, dus wat let je om er meteen mee aan de slag te gaan?! 


Recept: zo maak je zelf roomboter-dinerbroodjes met kruidenomelet en Zeeuws spek!

Recept: de broodjes smaken ook heerlijk met dunne plakjes zelfgemaakt kipgehaktbrood!


4. Boterhammen met zelfgemaakte supersmeuïge pindakaas met behoorlijk wat pit; als je een goede foodprocessor hebt, is zelf pindakaas maken echt een fluitje van een cent!



Diner-tip:


Heb je nog een restje pindakaas over? Daar kun je een heerlijke satésaus van maken! 

Of wat dacht je van een pittige pindasoep? Mijn recept voor pindasoep met kleine blokjes gemarineerde kip en taugé is absoluut de moeite van het proberen waard! 


Heb je al eens zelf pindakaas gemaakt? Een verrukkelijk recept!

Recept: zo maak je zelf lekker pittige pindasoep met gemarineerde kip en taugé!


5. Verwenboterhammen met heerlijk luchtige zelfgemaakte chocoladepasta 



Ontbijt-tip:


Als je je eigen chocoladepasta maakt, kun je zelf kiezen of je er hazelnoten aan toevoegt of niet. Ik maak vaak mijn chocoladepasta zonder hazelnoten, maar zet daarnaast wel een schaaltje versgebrande en grof gehakte hazelnoten op tafel. Zo kan iedereen zo veel nemen als hij of zij zelf wil! 

Deze chocoladepasta is ook ideaal voor mensen met een notenallergie.


Recept: van deze zelfgemaakte chocoladepasta blijf je snoepen!


6. Kalfssaucijzenbroodjes met pistachenootjes: zowel warm als koud erg lekker 


Ontbijt-tip:

Het is heel makkelijk om zelf saucijzenbroodjes te bakken. Met kant-en-klaar bladerdeeg is de klus zo geklaard. Je kunt er zelfs voor kiezen om je saucijzenbroodjes al een dag eerder te bakken. Ook invriezen is een optie. Je warmt je broodjes gewoon op in de oven.

Leuk: varieer eens met de gehaktvulling voor je saucijzenbroodjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van saucijzenbroodjes met pittig Indonesisch gehakt?! 


Recept: zo maak je zelf saucijzenbroodjes met een vulling van licht kalfsgehakt met pistachenootjes!


Recept: met mijn Indische saucijzenbroodjes gooi ik altijd hoge ogen!


7. Feestelijke zelfgebakken focaccia met gerookte zalm, olijven en citroenmayonaise



Ontbijt-tip:


Het is heel makkelijk om zelf focaccia te bakken. Zeker met de tips in mijn recept! In één van mijn blogs lees je ook hoe je je focaccia handig kunt invriezen.

Beleg je versgebakken focaccia ook eens met kruidig gemarineerde kipfilet, rucola en basilicum! 


Recept: luxe zelfgebakken focaccia met gerookte zalm, olijven en citroenmayonaise!

Recept: versgebakken focaccia met kruidige kip!


8. Luchtige en smeuïge walnotenmuffins met volkorenmeel: met lekker veel gezonde vezels 


Ontbijt-tip:

Ben je een echte muffinfan? Bak dan ook eens mijn chocolademuffins met echte pure chocolade of mijn speculaasmuffins met kaneelglazuur en krokante amandelen! 

Muffins bakken is heel makkelijk. En je kunt je muffins prima een dag eerder al bakken!


Recept: zo bak je snel en makkelijk luchtige walnotenmuffins met volkorenmeel!


9. Stevige sandwiches met bresaola (Italiaans gedroogd rundvlees), Parmezaanse kaas en citroenmayonaise



Ontbijt-tip:


Ook mijn speltboterhammetjes met bresaola en zelfgemaakte truffelmayonaise smaken voortreffelijk bij een luxe ontbijt! 


Recept: een stevige sandwich met Italiaanse bresaola, Parmezaanse kaas, rucola en citroenmayonaise!


10. Luchtige, romige, warme briochepudding met appeltjes en rozijnen: ideaal voor een feestelijk kerstontbijt!


Ontbijttip: 

In de kersentijd kun je ook een warme ontbijtpudding bakken van croissants en verse kersen! Een fantastische traktatie! 


Recept: zo maak je zelf een romige en luchtige briochepudding met appeltjes en rozijnen!


Recept: deze croissantpudding met verse kersen is to die for!


11. Temperamentvolle caprese bagels: met romige mozzarella en een vurige tomatensalsa



Ontbijt-tip:


Bagels zijn altijd een goede keuze voor het ontbijt. Hoe je ze ook belegt. Wat dacht je van de volgende combi's:


Recept: zo maak je zelf temperamentvolle caprese bagels met mozzarella en salsa!


12. Elegante sandwiches van krentenbrood met zelfgemaakte luchtige en zoete Grand-Marnier-boter 



Ontbijt-tip:


Je maakt je Grand-Marnier-boter door roomboter luchtig te kloppen samen met wat poedersuiker en een flinke scheut Grand Marnier. Verrukkelijk! En klaar binnen een paar minuten!

Ideaal voor je kerstontbijt of kerstbrunch: snijd een panettone - dat is een luchtig Italiaans kerstbrood - in punten en besmeer deze met je Grand-Marnier-boter. Je weet niet wat je proeft, zo lekker! 


Recept: zo maak je zelf elegante krentenbroodsandwiches met Grand-Marnier-boter


Recept: Italiaanse panettone met Grand-Marnier-boter voor je kerstbrunch!


13. Chocoladeboterhammen: stoere boterhammen met roomboter en... een flinke berg in stukjes gehakte echte chocolade 



Ontbijt-tip:


Dit zijn boterhammen voor echte chocoladeliefhebbers. Voor als boterhammen met hagelslag voor jou te gewoontjes zijn. Kies zelf de soort chocolade voor je boterhammen uit. 

Wil je voor een feestelijke brunch liever wat eleganter uitpakken? Beleg dan luxe driehoekige sandwiches met je lievelingschocolade! 


Recept: stoere chocoladeboterhammen met heel veel gehakte chocolade!


Recept: luxe chocoladesandwiches, die ook niet misstaan bij een high tea!


14. Argentijnse schnitzelsandwiches met waterkers, tomaat en een pittige Argentijnse cocktailsaus, salsa golf



Ontbijt-tip:


Je maakt de schnitzels voor deze luxe sandwiches zelf. Van dun gesneden varkensfilet met een korstje van ei en paneermeel, krokant gebakken in de koekenpan. 

Ben je meer een liefhebber van kip? Dan kun je je sandwiches ook beleggen met kipschnitzels. Ook daarvoor vind je het recept op Culinaire Bagage!


Recept: deze Argentijnse schnitzelsandwich is to die for!


15. Een overdadig ontbijt van een schaal vol met luxe vissandwiches: tonijnsandwiches, sandwiches met zalmsalade, sandwiches met gerookte zalm en krabsandwiches 


Ontbijt-tip:

Serveer bij dit ontbijt een paar grote potten met verschillende soorten thee. 

Want je kunt er niet omheen: dit ontbijt is eigenlijk een soort vervroegde high tea. Noem het maar een high tea breakfast! Je zou er stiekem ook nog een paar scones en wat zoete gerechtjes bij kunnen serveren... Misschien een leuk idee voor de komende feestdagen?


Recept: verrukkelijke tonijnsandwiches voor een luxe ontbijt of brunch!


Recept: sandwiches met gerookte zalm en honing-mosterd-dillesaus!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten