Dit jaar gaan wij tijdens de paasdagen weer
highteaën.
Ja, dat lees je goed: weer! Want dat doen we heel vaak op eerste of
tweede paasdag. Stiekem vinden wij een paas-high tea nóg feestelijker en nóg
lekkerder dan een paasbrunch!
Ik heb ook al een voorlopig menu in mijn hoofd. Nieuwsgierig? Wat dacht je van de volgende lekkernijen:
- een amuse van een hartig soesje gevuld met roerei en gerookte zalm
- zelfgebakken roomboter-dinerbroodjes met filet américain uit eigen keuken en
- nog zo'n portie broodjes maar dan belegd met kruidenomelet en krokant gebakken Zeeuws spek
- misschien nog wat tonijnsandwiches met maïs en een Spaanse pepertje
- daarna verse scones met de eerste voorjaarsaardbeien en slagroom
- en als laatste gang brosse chocolate chip cookies met pecannoten,
- een selectie chocoladepaaseitjes van onze bakker en...
- de zoete sandwiches van het recept van vandaag: driehoekjes van dunne, vederlichte sneetjes citroencake met een vulling van fruitige frambozenroom!
Wij vermaken ons wel het komende paasweekend! Ik wens jullie ook fantastische paasdagen toe!
Vederlichte sandwiches van citroencake gevuld met verleidelijke, zachte frambozenroom
Ingrediënten voor 24 à 30 zoete high tea sandwiches:
- 1 citroencake (zie het recept in een eerder blog)
- 8 eetlepels zelfgemaakte frambozenpuree, frambozencoulis (zie het recept in een van mijn eerdere blogs)
- 1/4 liter slagroom
- 6 eetlepels poedersuiker
Bereiding:
- Bak eerst je citroencake en maak de frambozencoulis. Beide moeten goed afgekoeld zijn voordat je verder kunt gaan met het recept; om die reden maak ik ze vaak een dag eerder.
- Klop de slagroom stijf samen met de 6 (afgestreken) eetlepels poedersuiker.
- Spatel de frambozencoulis voorzichtig door de room. De room is klaar zo gauw het mengsel homogeen van kleur is; roer niet te lang door, want dan verlies je te veel lucht uit je room.
- Snijd de cake in 24 à 30 dunne plakjes; dunner dan je normaal een cake zou snijden.
- Besmeer de helft van de cakeplakjes met een gulle laag frambozenroom. Dek de cakesandwiches af met de andere helft van de plakjes.
- Snijd je sandwiches zoals je ze zelf het liefste wilt serveren. Je kunt ze bijvoorbeeld halveren - met de korstjes er nog aan - en ze daarna op een high tea-etagère leggen. Snijden gaat het makkelijkste met een vlijmscherp vleesmes (zonder karteltjes!). Snijd voorzichtig en druk niet te hard op je mes en de sandwiches.Veeg regelmatig je mes even af met een velletje keukenpapier, zodat de snijvlakken van je sandwiches mooi clean blijven.
- Wil je nóg elegantere sandwiches? Snijd er dan de korstjes vanaf en snijd je sandwiches in mooie driehoekige vormpjes; zoals ik dat heb gedaan voor mijn foto dus! In mijn keuken liggen altijd wel liefhebbers op de loer om van de afsnijsels te proeven... 😉
Tips:
- Je cakesandwiches zijn het lekkerst als je ze binnen een uur na het vullen opeet!
- Bak ook eens een chocoladecake en maak hier cakesandwiches met frambozenroom van.
- Wij zijn helemaal weg van zoete sandwiches; van cake, van rozijnenbrood of van sandwichbrood. Jij ook? Kijk dan ook eens naar de volgende recepten:
- sandwiches van chocoladecake met rum-abrikozenjam en room
- citroencakesandwiches gevuld met zelfgemaakte orange curd
- sandwiches van krentenbrood met Grand-Marnier-boter
- high tea sandwiches met honing-rumboter en geroosterde noten
- chocolade-sandwiches met echte chocolade
- witte sandwiches met zelfgemaakte chocoladepasta met hazelnoten