Op zoek naar originele recepten voor een feestelijke high tea? Dan ben je op
mijn blog aan het juiste adres! Volg maar eens de link
high tea!
Op mijn high-tea-pagina vind je recepten voor de lekkerste sandwiches en minibroodjes, verrukkelijke scones - zoete én hartige - en allerlei soorten gebak. Meer dan honderd!
Er is maar één probleem: misschien staan er wel te veel high-tea-recepten op mijn blog. Ervaar jij ook keuzestress bij het zien van mijn lijst?
En dan ben ik vandaag ook nog eens zo asociaal om er nog een recept toe te
voegen. En niet zomaar een recept: een recept waar je eindeloos op kunt
variëren...
Natuurlijk heb ik een excuus: mijn high-tea-hamburgertjes zijn echt to die for. En ze ogen zo verleidelijk op een high-tea-etagère.
Mijn man drukt het zo uit: 'Het zou nog veel asocialer zijn als je dit
recept niet zou delen!'
Nou, daar moet je het dus maar mee doen! En volg Victors advies: 'Welke
gerechten je ook kiest voor je high tea, zorg dat deze high-tea-hamburgertjes
met zoetzure paprikaspread er in elk geval bij zijn!'
Zo maak je zelf high-tea-hamburgertjes met een frisse
paprikaspread!
Ingrediënten voor 20 stuks:
Voor de hamburgers:
- 400 gram tartaar
- enkele theelepels worcestersaus (naar smaak)
- zout en versgemalen zwarte peper
- 2 eetlepels vloeibaar bak- en braadproduct
Voor de paprikaspread:
- 5 snackpaprikaatjes in 3 kleuren
- 6 middelgrote augurken
- 2 sjalotjes
- een paar sprietjes bieslook
- ±2 eetlepels mayonaise of halfvolle mayonaise
- 1/4 theelepel pikant kerriepoeder
- 1/4 theelepel chilipoeder
- een klein beetje zout
Voor de sandwiches:
- 1 pak sandwichbrood of pane per tramezzini à 250 gram (o.a. verkrijgbaar bij Jumbo)
- 20 kleine blaadjes botersla
- 20 cocktailprikkers
Bereiding:
- Maak de tartaar stevig op smaak met enkele theelepels worcestersaus, zout en versgemalen zwarte peper; je kunt de tartaar rauw proeven.
- Verdeel het vlees in 20 porties en vorm hier kleine hamburgertjes van. Druk met je duim in het midden van elk hamburgertje een klein kuiltje; dit zorgt ervoor dat je hamburgertjes tijdens het braden mooi plat blijven.
- Maak vervolgens de paprikaspread. Snipper daartoe de snackpaprikaatjes, de augurken en de sjalotjes zeer fijn. Knip de bieslook in ringetjes. Roer van alle spread-ingrediënten een frisse spread. Houd hierbij 1/5 deel van de paprikasnippers en 1/5 deel van de bieslook achter voor de garnering van je sandwiches.
- Snijd het brood in 40 kleine vierkantjes.
- Verhit het bak- en braadproduct in een hete koekenpan. Bak hierin de hamburgertjes aan beide kanten goudbruin. Dat duurt maar een paar minuten. De burgertjes zijn het lekkerst als ze vanbinnen nog een beetje roze zijn.
- Besmeer ondertussen de helft van de broodvierkantjes met wat paprikaspread.
- Beleg elk besmeerd vierkantje met een blaadje sla en een hamburgertje. Dek de sandwiches af met de resterende broodvierkantjes. Prik er meteen cocktailprikkers in, zodat de sandwiches niet uit elkaar vallen.
-
Leg je sandwiches op een schaal en garneer ze met de achtergehouden
paprikasnippers en de bieslook. Serveer je high-tea-hamburgertjes
meteen.
Tip: deze high-tea-hamburger-sandwiches smaken ook lekker met burgertjes van andere soorten vlees (of vegaburgertjes) en andere sausjes.
Wil je een paar voorbeelden?
- Hamburgertjes van Limburg gehakt in combinatie met mosterdmayonaise.
- Balkan-burgertjes met ajvar-mayonaise en gebakken uienringen.
- Hamburgertjes van mediterraan gekruid kipgehakt en chimichurri-mayonaise.
- Hamburgertjes van Grieks gekruid gehakt, knoflookmayonaise met verse tuinkruiden en een dun plakje komkommer.
- Hamburgertjes van Spaans gehakt met pimentón en sherry en Spaanse mayonaise.
- Hamburgertjes van lamsgehakt met venkelzaad en komijn-knoflookmayonaise.
- Hamburgertjes van Marokkaans gekruid gehakt en harissamayonaise.
- Hamburgertjes van ham-kipgehakt, een dun plakje avocado en Argentijnse salsa golf.
- Aziatische hamburgertjes van kipgehakt met sesamzaadjes, een paar spruitjes kort geblancheerde taugé en lichtpikante honing-ketjapmayonaise.
-
Hamburgertjes van Italiaans kalfsgehakt op smaak gemaakt met zongedroogde
tomaat en basilicum, salsa golf en een dun plakje tomaat.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten