Pagina's

dinsdag 16 juli 2019

10 snelle gerechten voor de zomer: sta niet te lang in die hete keuken!

Mooi weer? Dan wil je naar buiten. En niet te lang in die hete keuken staan, toch?!

Maar je wilt wel een maaltijd op tafel zetten die gezond is. En heel erg lekker natuurlijk!

Hier denken we daar precies hetzelfde over. Daarom houd ik een lijstje bij met zomerse gerechten, die snel klaar zijn.

Nieuwsgierig naar de toppers van mijn zomergerechtenlijstje? Hier komen ze!

Tip: ik postte als eens eerder een lijst met 12 recepten voor koude zomergerechten. Daar heb je helemaal geen hete pannen voor nodig! Volg het rode linkje!


Recepten 10 snelle gerechten voor de zomer: sta niet te lang in die hete keuken!


1. Misschien ken je hem al, mijn verkoelende salade met tonijn en heel veel verse groenten. Want het recept is razend populair. 


Het is een koud gerecht, al moet je er wel nog even wat boontjes - malse haricots verts - voor koken. Die spoel je als ze gaar zijn meteen af met koud water. Zo worden ze heerlijk fris én behouden ze hun prachtige groene kleur.

Bij de salade kun je lekker boerenbrood eten met een likje - lichtgezouten - roomboter. Maar eigenlijk vinden wij gegrild knoflookbrood er veel lekkerder bij. Kies zelf maar!


Zomerse maaltijdsalade met tonijn en veel verse groenten



Gegrild knoflookbrood


2. Heerlijk mediterraan: een Griekse boerensalade met goddelijke gemarineerde feta! 


Deze salade is zo lekker dat het zonde is om hem alleen als voor- of bijgerecht te serveren. In de zomer eten wij hem dan ook vaak als hoofdgerecht. Erbij eten we dan weer het gegrilde knoflookbrood van hierboven!


Griekse boerensalade met gemarineerde feta


3. Ze staan binnen een kwartier op tafel, deze wraps met merguezworstjes, aïoli en zomerse kruidensla!


En lekker dat ze zijn! Ik koop mijn lamsmerguez altijd bij een slager wat verder bij mij uit de buurt. Ik sla dan meteen minstens anderhalve kilo in. Die gaat in porties de vriezer in. Handig!


Wraps met merguezworstjes en kruidensla


4. In de zomer zijn de krieltjes op hun lekkerst! Zeker in een salade, zoals deze maaltijdsalade met warmgerookte zalm, dille en waterkers! 


Deze - niet helemaal koude - salade is een echte traktatie. Serveer hem ook eens als tapa of als lunchgerecht. Gezellig samen genieten op je terras of balkon!


Krieltjessalade met warmgerookte zalm en waterkers


5. Verse pasta met o.a. gegrilde kip, semi-gedroogde tomaatjes, olijven en geroosterde pijnboompitjes: de Italiaanse zon op je bord!


De kipfilet voor deze pasta marineer je eerst in olijfolie met citroensap. Daar wordt hij heerlijk fris van én supermals. Daarna mag hij op de bbq of - misschien wat minder tijdrovend - in de grillpan. Je snijdt de kip in blokjes, kookt je pasta en vermengt al je ingrediënten: klaar! Buon appetito!


Verse pasta met gegrilde kip en groenten


6. Nog een keer pasta, maar dan als salade met tonijn. En heel veel knapperig verse groenten! 


Deze salade wil je in de zomer wel elke dag eten. Dus probeer het recept snel uit!


Frisse pastasalade met tonijn en groenten


7. Geen tortillawraps, maar slawraps! Gevuld met mediterraan gekruide varkenshaasreepjes. 


Slawraps smaken veel frisser en krokanter dan tortillawraps. Daarom zijn ze ideaal voor de zomer.

Wij eten deze het liefst in combinatie met Griekse tomatenrijst. Vind je dat te veel werk? Het gegrilde knoflookbrood van hierboven smaakt er ook perfect bij!


Slawraps met mediterraan gekruide varkenshaasreepjes



Griekse tomatenrijst, zoals in je Griekse restaurant


8. Soep in de zomer? Jazeker! Zomerser dan deze Thaise currysoep met kip, noedels en groenten kun je het misschien wel niet krijgen!


In warme oosterse landen wordt heel veel soep gegeten. Proef deze noedelsoep en je begrijpt waarom!


Verrukkelijke Thaise currysoep met noedels, kip en groenten


9. Snel, zomers, vegetarisch: een verrukkelijke Italiaanse linzenschotel met tomaat, paprika en venkelzaad!


Deze linzenschotel is licht en fruitig. Precies waar je op een warme dag behoefte aan hebt. Meteen maken dus!


Italiaanse linzenschotel met venkelzaad


10. Heb je al eens een salade gemaakt van couscous? Als je deze maaltijdsalade van couscous en gemarineerde kip één keer hebt geproefd, ga je hem vast vaker serveren!


Het handige van deze couscoussalade is dat je hem makkelijk uren voor het eten al kunt maken. Zelfs een dag van tevoren is mogelijk.

En natuurlijk is hij verschrikkelijk lekker; heerlijk kruidig! Serveer hem ook eens als share-gerecht - bijvoorbeeld als tapa - of neem hem mee als je gaat picknicken!


Couscoussalade met gemarineerde kip en groenten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten