Gemarineerde kipspiesjes met kruidenrijst met groenten en cashewnoten
Ben je op zoek naar een lekker en makkelijk kiprecept, waar het hele gezin warm voor loopt?
Dat heb je nu gevonden!
Deze botermalse gemarineerde kipspiesjes smaken heerlijk kruidig en combineren voortreffelijk met de lichtpikante gebakken rijst met cashewnoten, zoete maïs en krokante stukjes rode paprika!
Smikkelen!
Gemarineerde kipspiesjes met kruidenrijst met groenten en cashewnoten
Ingrediënten voor een hoofdgerecht voor 3 personen:
Voor de kipspiesjes:
450 gram kipfilet
1 theelepel mild paprikapoeder
¼ theelepel pikant paprikapoeder
¼ theelepel cayennepeper
1/3 geraspte ui
1 teentje knoflook uit de pers
1 eetlepel gehakte verse selderijblaadjes
1 eetlepel gehakte verse tijmblaadjes
1 theelepel gedroogde oregano
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
2 eetlepels pure olijfolie
1 eetlepel extra vergine olijfolie
Voor de kruidenrijst:
300 gram langkorrelrijst
pure olijfolie
1 theelepel mild paprikapoeder
¼ theelepel pikant paprikapoeder
1 teentje knoflook uit de pers
½ eetlepel fijngehakte tijmblaadjes
2 eetlepels fijngehakte bladselderijblaadjes
½ theelepel gedroogde oregano
1 eenpersoonsblikje maïs
1 rode paprika in kleine blokjes gesneden
Maggi-aroma naar smaak
een ruime hoeveelheid versgemalen zwarte peper
een bosje platte peterselie, grof gehakt
een bosje bieslook, in ringetjes geknipt
100 gram oven roasted cashewnoten
Bereiding:
Roer een marinade van alle ingrediënten vanaf het paprikapoeder tot en met de pure olijfolie.
Snijd de kipfilets in niet te kleine blokjes en leg ze in de marinade. Marineer de kipblokjes 24 uur. Zet ze daartoe in afgedekt in de koelkast.
Kook de rijst net gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg daarbij geen zout toe. Laat de rijst even afkoelen en schep hem met een vork om totdat hij mooi los is.
Neem de gemarineerde kipblokjes uit de koelkast en rijg ze aan spiesjes. Zorg ervoor dat je minimaal 6 spiesjes krijgt. Laat het vlees even op kamertemperatuur komen.
Verhit wat pure olijfolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Bak hierin de rijst een paar minuten onder af en toe omscheppen.
Bak ondertussen in een andere koekenpan de kipspiesjes goudbruin en gaar. Je hoeft geen extra boter of olie meer toe te voegen. Draai het vuur niet te hoog om te voorkomen dat de knoflook en het paprikapoeder verbranden. Na een kleine 15 minuten zijn de kipspiesjes gaar.
Voeg de 2 soorten paprikapoeder, de tijm, de oregano, de bladselderij en de knoflook toe aan de rijst. Bak de rijst nog even op middelhoog vuur.
Warm de maïs en de paprikablokjes een paar minuten mee met de rijst.
Maak de rijst stevig op smaak met het Maggi-aroma en de zwarte peper.
Vlak voor het serveren mogen de peterselie, de bieslook en de cashewnoten door de rijst gemengd worden. Proef nog een keer en voeg eventueel nog wat Maggi-aroma en/of peper toe.
Neem de kipspiesjes uit de pan en schenk er wat extra vergine olijfolie overheen.
Schep op elk bord wat rijst en leg er 2 spiesjes op.
Tips:
Af en toe een dagje vegetarisch eten? Laat de kipspiesjes dan weg en in een mum van tijd zet je een heerlijk vegetarisch gerecht op tafel. De ingrediënten zijn dan voldoende voor 2 à 3 personen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten