Pagina's

donderdag 7 februari 2019

Oosterse omeletrolletjes voor soep, bami of nasi

Soms heb ik van die dagen dat ik het leuk vind om enorm uit te weiden over mijn recepten. In de hoop natuurlijk dat mijn volgers dat kunnen waarderen...

Hou jij daar niet zo van? Ook prima! Dan is dit blog iets voor jou!

Over deze oosterse omeletrolletjes wil ik eigenlijk alleen maar kwijt dat ze enorm lekker zijn - een inkoppertje natuurlijk, want waarom zou ik onsmakelijke recepten posten? - en dat je ze kunt inzetten als vulling voor een soep of kunt serveren bij bami of nasi. Oh, en ook nog: je hoeft deze omelet niet in rolletjes te serveren. Opsnijden in ruitjes, vierkantjes, reepjes, etc. kan ook gewoon.

En dan nu foto en recept! Veel plezier ermee!


Recept Oosterse omeletrolletjes voor soep, bami of nasi


Oosterse omeletrolletjes voor soep, bami of nasi


Ingrediënten voor een bijgerecht voor ±4 personen of een soepvulling:

  • 4 eieren (L)
  • 1 bosui
  • 1 eetlepel ketjap asin
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 4 eetlepels water
  • zonnebloemolie om te bakken

Bereiding:

  1. Verhit wat olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag.
  2. Snipper het bosuitje fijn.
  3. Klop de eieren goed los in een kommetje. Voeg de rest van de ingrediënten toe en klop nog even door.
  4. Schenk de helft van het eimengsel in de koekenpan en draai deze even rond zodat de hele bodem bedekt is met ei. 
  5. Roer het ei met een spatel her en der wat los van de bodem, totdat de omelet te gaar wordt om dit te doen. De 'gaten' vullen zich elke keer weer met vloeibaar ei. Door het omscheppen wordt je omelet extra luchtig. 
  6. Je omelet mag niet echt bruin worden, dus draai het vuur op tijd laag. Laat de omelet vrijwel helemaal stollen aan de bovenkant. 
  7. Draai hem daarna met een spatel om. Bak ook de andere kant nog even zachtjes.
  8. Laat de omelet uit de pan op een snijplank glijden.
  9. Bak nog een omelet.
  10. Rol beide omeletten meteen na het bakken op. 
  11. Snijd de rolletjes met een scherp mes in kleine plakjes; zie foto. 
  12. Serveer je omeletrolletjes met nasi, bami of in een lekkere oosterse soep.

Tip:

  1. Wij houden enorm van oosters getinte bouillons met vullingen van knapperig verse groenten. Daar smaken deze omeletrolletjes perfect bij. Wil je graag een voorbeeld van zo'n soep? Houd dit blog in de gaten: de volgende keer post ik het recept voor een verrukkelijke oosterse kippensoep met o.a. omeletrolletjes, garnalen, sugarsnaps en minimaïskolfjes!
  2. Als je je nu abonneert op mijn (gratis) receptenservice (rechtsboven op deze pagina), krijg je het recept - en alle volgende recepten van dit blog - automatisch in je inbox! Doen!

Oosterse kippensoep met omeletrolletjes, garnalen, minimaïs en sugarsnaps

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten